Tickets
Shop
Nieuws 14 mei 2017

De Wit: ‘De Spelen zijn magisch als je meedoet om te winnen’

Als bondscoach van Japan beleefde Johan de Wit een superseizoen. Na een welverdiende vakantie keerde hij op 4 mei terug naar Azië om zijn schaats(st)ers klaar te stomen voor de Winterspelen in Zuid-Korea.

Heb je goed kunnen uitrusten van een zwaar seizoen?
De Wit: “Zeker. Het is een pittig jaar geweest. Maar ik heb daarna alles bij elkaar een week of zeven vrij gehad. Lekker veel thuis geweest in Alkmaar. Beetje fietsen en hardlopen, vooral veel ontspannen. Ook nog een weekje Portugal gedaan. Al die tijd ben ik wel bereikbaar geweest hoor voor de Japanse bond. Drie keer in de week vergaderden we via Skype, want ik heb het komend seizoen weer een team met dertien allrounders en er moet veel geregeld worden.”

Hoe begint die voorbereiding op het olympische seizoen?
“We gaan eerst voor een trainingskamp van tien dagen naar Miyazaki, een prachtige plek. Daar zijn we één keer eerder geweest en tijdens een fietstocht knepen de voorsten ineens in de remmen. Daar liepen zo maar tien apen op de weg. Te gek! De trainingsfaciliteiten zijn in Japan sowieso fantastisch, die doen niets onder voor Nederland. Er is geen enkel excuus om niet hard te schaatsen. Toch reden ze jarenlang een beetje als dode vogels in de rondte.”

Lees het hele interview in ProSkating Magazine: http://shop.proskating.nl/proskating-6-2016-2017


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan