Tickets
Shop
Nieuws 21 mrt 2017

VIDEO: inline selectie laat wieltjes rollen in Portugal

De zomer staat voor de deur, en dat betekent: inlineskaten! Bondscoach Frank Fiers vertrok begin maart met zijn selectie naar Portugal voor een traininsstage van twee weken, waar ze de eerste voorbereidingen hebben getroffen voor het nieuwe skeelerseizoen.

“We hebben een goed trainingskamp gedraaid. We hadden mooi weer en zijn het seizoen dus goed gestart”, begint de tevreden coach, die tijdens het bikkelen in het Portugese Lagos nog een mooi nieuwtje te horen kreeg: de wereldtitels zullen volgende zomer namelijk in Nederland verdeeld worden

“Dat is fantastisch, en dat in een na-olympisch jaar en midden in de zomer! In een pre-olymipsch jaar zeggen veel mensen af omdat ze het niet goed kunnen combineren met hun schaatsseizoen. Voor dit WK in eigen land zal iedereen gemotiveerd zijn en verwacht ik geen afzeggingen.” Wel gaat dat volgens Fiers zorgen voor ’positieve’ selectieproblemen: “Er zullen veel kandidaten zijn.”

Naast Nederland was inline-land Colombia ook in de race voor de organisatie van het kampioenschap in 2018. “Dat Nederland gekozen wordt betekent ook dat de internationale federatie ziet dat wij een goed gastland zijn. Dat we weten hoe we een toptoernooi moeten organiseren.” 

Over een paar weken start het inline-skate seizoen.
Zaterdag 8 april staat de eerste internationale wedstrijd op het programma, met de eerste Europacup wedstrijd in Lagos.
Zaterdag 15 april vindt de eerste KNSB Baan Competitie plaats in Haulerwijk

Raadpleeg de kalender voor alle wedstrijden.

Arno van Haverbeke bezocht het trainingskamp in Lagos en maakte er deze mooie compilatie: 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan