Tickets
Shop
Nieuws 31 mrt 2017

Team Victorie stopt ermee

Na een moeilijk seizoen, waarin een hoofdsponsor niet werd gevonden, heeft Team Victorie besloten de stekker uit de ploeg te trekken. Voor Renate Groenewold, manager van Team Victorie, voelt het als falen. "We hebben de wedstrijd verloren. Mission not accomplished."

"We hebben de schaatsers laten weten dat ze hun eigen weg moeten gaan", meldde Groenewold aan RTV Drenthe. In totaal reden er zeven mannen en drie vrouwen bij de ploeg, die zich vorig jaar vormde. De Australische Desley Hill was hun hoofdcoach.

Het hele seizoen bleef de ploeg van kopman Michel Mulder op zoek naar sponsors, maar de komst van een hoofdsponsor bleef uit."We zijn eigenlijk al te laat begonnen. In mei pas. Daarnaast is ook de sponsorwereld erg veranderd. Verder gingen de KNSB en de schaatsteams een tijd rollebollend over straat over onder meer de prijzenpot van de schaatsers. Dat heeft ons ook niet geholpen."

Ook waren de prestaties deze winter volgens Groenewold niet om over naar huis te schrijven. "De Nederlandse allroundtitel van Marije Joling was een lichtpuntje", vertelt ze. 

Door het uitblijven van het grote sponsorgeld hadden de trainers het afgelopen jaar geen inkomen bij de ploeg, "Dat houdt een keer op. De schaatsers staan voor een Olympisch seizoen en dan moet je eerlijk tegen elkaar zijn", besluit ze. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan