Tickets
Shop
Nieuws 03 mrt 2017

Håvard Bøkko terug op het ijs: 'Ik ga er weer voor'

Håvard Bøkko maakt zich weer op voor een rentree in het schaatsen. De Noorse publiekslieveling trainde in Hamar al weer mee met de allrounders die zich opmaken voor het WK Allround. Bøkko zelf doet naar uiteraard nog niet aan mee.

Wel is hij van plan weer terug te keren in de top van de wereld. In september kondigde hij aan tijdelijk te stoppen met schaatsen wegens een blessure én een gebrek aan motivatie. Zelf zei hij daar destijds over: "Ik ben op dit moment niet in staat om te doen wat nodig is om snel te schaatsen en mee te doen om de podiumplaatsen. Ik ben moe en heb even genoeg van twee trainingssessies per dag en 200 dagen reizen per jaar."

Die pauze duurde een paar maanden, want in januari stapte hij voor het eerst weer op het ijs. Zo trainde hij al in Inzell en in Berlijn en hij is blij weer pijnvrij te kunnen schaatsen. "Ik ga er weer voor, mits ik fit blijf natuurlijk", aldus Bøkko, die momenteel nog 'in bad shape' is. "Als het seizoen voorbij is, neem ik geen vakantie. Ik moet dan weer heel veel trainingsuren gaan maken, zodat ik volgend jaar weer op mijn oude niveau terug kan komen."

In Hamar traint hij onder meer samen met Sverre Lunde Pedersen en Sindre Hendriksen. Met hen zou hij graag deel willen nemen aan de Olympische Spelen volgend jaar in Gangneung. "De ploegenachtervolging is heel belangrijk voor ons. We hebben kansen op een medaille", beweert Bøkko. "Maar ik zou nog liever individueel een medaille winnen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan