Tickets
Shop
Nieuws 15 mrt 2017

Cees Juffermans: ‘Hard gegaan met die mooie sport van ons’

Voor wie het niet heeft meegekregen, het KPN WK Shorttrack was op alle fronten een enorm succes. En daarom beleefde ook toernooidirecteur Cees Juffermans een geweldig weekeinde.

De complimenten en schouderklopjes kwamen van alle kanten. Juffermans: “De sporters vonden het fantastisch, de begeleiders waren enthousiast en het publiek ging helemaal uit zijn dak. Elke dag zaten er ongeveer 8000 mensen in Ahoy. Dat zijn 8000 ambassadeurs van het shorttrack.”

“Het mooiste compliment? Dat kwam van Charles Hamelin, een Canadese shorttracker. Hij zei: This is bigger than the Olympics! Wauw. Die man is drie keer olympisch kampioen en heeft meer gouden medailles dan ik bestek in mijn bestekla. Hij is overal geweest en zegt dan dit. Ja, dan weet je dat je als organisatie het goede hebt gedaan.”

Overigens had Juffermans daar vooraf weinig zorgen over. “Over het entertainment en de show heb ik me geen enkele zorgen gemaakt. Dat stond als een huis. Maar er was natuurlijk wel een WK te schaatsen. Ik was vooral benieuwd naar het ijs. Hoe hield dat zich in een vol stadion. Maar het ijs is nooit een issue geweest. Toen ik dat in de gaten had, kon ik genieten.”

En dat deed de meervoudig Nederlands kampioen shorttrack. “Met volle teugen. Natuurlijk had ik een druk programma, maar als ik even een momentje tijd had om aan de baan te staan of op de tribune te zitten, dan pakte ik die kans. En dat was geweldig. Wat is het toch hard gegaan met de mooie sport van ons.”

Intiemer
Voor Juffermans betekent het einde van het KPN WK Shorttrack niet het einde van zijn loopbaan als toernooidirecteur. De voormalig shorttracker zal ook toernooidirecteur zijn van de World Cup in Dordrecht (2017) en het Europees kampioenschap, ook in Dordrecht (2019).

“Dat wordt iets kleiner, maar daardoor wel intiemer. En zeker niet minder mooi. Wij gaan ook daar weer prachtige evenementen proberen neer te zetten. En na dit WK komt er volgens mij een run op kaarten voor die toernooien.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan