Tickets
Shop
Nieuws 10 jun 2017

Leiden krijgt alleen nieuwe schaatshal als regio meebetaalt

Het college van burgemeester en wethouders heeft laten weten achter de realisatie van nieuwe schaatshal in Leiden te staan, bij dat plan horen ook een zwembad en topsporthal. Er is alleen één voorwaarde: de regio moet 40 procent van de kosten dragen.

Foto : Soenar Chamid

Het gaat daarbij om 176.000 euro per jaar, blijkt uit de kaderbrief die het college vrijdag presenteerde, meldt NU.nl. De schaatshal moet een baan van 250 meter worden. De Leidse gemeenteraad wilden eerst gaan voor een 333-meterbaan, maar eind vorig jaar leek er zelfs helemaal geen ijsbaan meer te komen. Na protesten uit de schaatswereld  beloofde sportwethouder Paul Dirkse echter om de opties opnieuw te onderzoeken.

Leiden is bereid 60 procent van de kosten voor een ijsbaan van 250 meter te dragen, de rest van het geld moet uit de regiogemeenten komen waar het merendeel van de verenigingen die de ijshal zullen gebruiken vandaan komen. 

De nieuwe schaatshal moet in 2020 gereed zijn. Tot die tijd wordt er extra geld vrijgemaakt voor onderhoud van de huidige ijsbaan aan de Vondellaan, zodat schaatsend Leiden en omgeving tot en met 2019 daar nog gewoon terecht kunnen.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan