Tickets
Shop
Nieuws 14 jun 2017

Hoogeveen in pole position voor kunstijsbaan

De kans dat er een kunstijsbaan in Hoogeveen wordt gebouwd, is weer een stukje groter geworden. De Gedeputeerde Staten willen Hoogeveen 5 miljoen euro subsidie geven voor de bouw van zo'n kunstijsbaan. Dat heeft gedeputeerde Henk Jumelet dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De Gedeputeerde Staten vinden dat Hoogeveen met de garantstelling van 9,7 miljoen euro voldoet aan de eisen die gesteld zijn. Daarom stellen zij aan de Provinciale Staten voor om eenmalig 5 miljoen euro subsidie te verstrekken voor de realisatie van een bovenregionale kunstijsvoorziening in Hoogeveen.

Naar verwachting nemen de Provinciale Staten op 12 juli een definitief besluit hierover. Als voorwaarde voor de subsidie wordt wel gesteld dat de kunstijsbaan voor 31 december 2019 gebouwd en in gebruik genomen moet zijn. Dit sluit aan bij de deadline die door de gemeente Hoogeveen is gesteld.

Assen
Hoogeveen is met Assen in de race om die provinciale subsidie voor de bouw van een ijsbaan. De twee gemeenten hadden een plan ingediend, maar beiden kregen eind maart te horen dat het subsidieverzoek was afgewezen, omdat er geen sprake was van een sluitende businesscase. Een van de plannen zou alsnog goedgekeurd kunnen worden als de gemeente garant wilde staan.

Nog diezelfde dag liet de gemeente Hoogeveen weten aan dat verzoek te willen voldoen. Assen kwam niet met een nieuw plan, hoewel maandagavond door de gemeente Assen nog wel een brief is gestuurd naar de Gedeputeerde Staten met het verzoek het besluit van maart ter heroverwegen. Dat verzoek is echter afgewezen. Assen heeft enige tijd geleden al laten weten het ijscomplex Iceworld bij het TT-circuit hoe dan ook te gaan bouwen, met of zonder subsidie van de provincie.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan