Tickets
Shop
Nieuws 19 jul 2017

Skate4AIR maakt ploegen rond met komst Broos en Valent

Jan Willem Broos en Erik Valent rijden komend seizoen voor Team Skate4AIR. Valent, die overkomt van Port of Amsterdam/SKITS, vervangt bij de Topdivisieformatie Peter van de Pol. Broos, de nummer twee van het regionale 6-banentoernooi, maakt zijn landelijke debuut en voegt zich bij de Beloftenploeg.

Na twee jaar verlengt Team Skate4AIR zijn partnerschap met de naamgevende non-profitorganisatie dat aandacht vraagt voor taaislijmziekte, meldt het team op zijn Facebookpagina. Skate4AIR schaatst jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk om zo geld op te halen voor onderzoek naar deze erfelijke ziekte. Met Jochem Uytdehaage als ambassadeur is de marathonploeg al sinds de oprichting in 2015 nauw betrokken geweest met het goede doel.

Team Skate4AIR noemt Erik Valent 'een stabiele rijder die met zijn potentie past binnen het samen-beter-worden-motto van het team'. In het nieuwe seizoen vertegenwoordigen daarnaast de vertrouwde gezichten Axel Koopman, Christiaan Grigoleit, Roelof Koops, Simon Borsen en Stefan Wolffenbuttel de ploeg in de Topdivisie.

In de Beloftendivisie maakt Jan Willem Broos zijn landelijke debuut vanuit het 6-banentoernooi. Broos sluit zich aan bij de huidige rijders van de beloftenploeg: Wop van Cappelle, Swen Faber en Sjoerd Leemrijse.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan