Tickets
Shop
Nieuws 11 jul 2017

Sjoukje Dijkstra Trophy voor Thomas Kennes

Thomas Kennes heeft op De Uithof in Den Haag de Sjoukje Dijkstra Trophy ontvangen, de prijs voor de Kunstrijder van het Jaar. De Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Caya Scheepens.

Foto : Huub Snoep

De uitreiking vond plaats op De Uithof in Den Haag tijdens een verrassingsbezoek van de naamgeefsters van de beide prijzen, Sjoukje Kossmayer-Dijkstra en Joan Haanappel. De olympisch kampioene van 1964 benadrukte dat Thomas de afgelopen winter stabieler is geworden, een aantal goede prestaties heeft neergezet (onder andere finale Winter Universiade) en een enorme progressie heeft gemaakt. Dijkstra: "Daarnaast laat Thomas zien volledig toegewijd te zijn aan zijn sport en is daarom terecht tot Kunstrijder van het Jaar uitgeroepen en heeft de daarbij behorende ereprijs dik verdiend."

Kennes, die afgelopen winter zijn tweede EK reed, is de eerste man die de Sjoukje Dijkstra Trophy, sinds deze ereprijs in 2007 in het leven is geroepen, in ontvangst mocht nemen.

Caya Scheepens werd tijdens het trainingskamp van de SKN (Stichting Kunstrijden Nederland) op de Haagse Uithof verrast met de Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs. De 14-jarige kunstrijdster uit het Brabantse Made, maakte afgelopen winter technisch een enorme sprong voorwaarts, benadrukte Joan Haanappel. "Caya heeft zich keer op keer verbeterd in het achterliggende seizoen en uiteindelijk ook de technische limiet voor het WK Junioren gereden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan