Tickets
Shop
Nieuws 22 jul 2017

Dubbelslag voor Vosté in Purmerend

In Purmerend werd zaterdagavond alweer de vijfde wedstrijd in de KNSB Baancompetitie verreden. Voor de junioren en senioren stond een 300 meter en puntenkoers op het programma. De opkomst was minimaal, maar dat maakt de winnaars niet minder belangrijk.

Foto : Neeke Smit

Bij de heren senioren was het de Belg Mathias Vosté, die begin deze maand tijdens het EK Inlineskaten nog een gouden, zilveren én bronzen medaille mee naar huis nam, die de 300 meter op zijn naam schreef. Rémon Kwant en Rick Schipper maakte het podium compleet. Bij de dames werd de sprint gewonnen door Moniek Klijnstra, zij bleef Beau Wagemaker en Clarissa van Maaren voor.

Moniek Klijnstra in actie | Foto : Neeke Smit


Bij de junioren dames was het tweevoudig Europees kampioene Marijke Groenewoud die met de overwinning aan de haal ging. Zij bleef Maya de Jong en Jennifer Bollen voor. Bij de heren was Jordy van Workum de snelste. Jaimy Horst en Leon Priest volgden achter hem op plaats twee en drie. 

Marijke Groenewoud | Foto : Neeke Smit

 
Puntenkoers
Er stond in Purmerend ook nog een puntenkoers op het programma . Bij de heren werd ook die gewonnen door Mathias Vosté, voor Rémon Kwant en Luc ter Haar. Bij de dames ging Gerline Crediet er met de overwinning vandoor, voor Beau Wagemaker en Demi Huiden.

Bij de junioren was het wederom Jordy van Workum die op de hoogste trede van het podium mocht klimmen. Bart Hoolwerf en Max Douma maakten het podium compleet. Marijke Groenewoud pakte ook haar tweede overwinning van de dag, voor Maya de Jong en Kirsten Joustra. 

Jordy van Workum | Foto : Neeke Smit

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan