Tickets
Shop
Nieuws 24 jul 2017

Chef de Mission Jeroen Bijl neemt na de Spelen afscheid van NOC*NSF

Chef de Mission Jeroen Bijl legt zijn werkzaamheden bij het NOC*NSF na de Olympische Spelen van Pyeongchang naast zich neer. Dat heeft het sportkoepel vandaag bekendgemaakt.

Foto : Soenar Chamid

Bijl kijkt tevreden op zijn tijdperk terug. "Ik werk nu meer dan 12 jaar met heel veel plezier bij NOC*NSF. Samen met de afdeling Topsport, de bonden, de coaches en de beste sporters van Nederland hebben we veel kunnen realiseren en bereikt. Met de Winterspelen in Zuid Korea komt er voor mij een einde aan die periode", aldus Bijl.

De Spelen van Pyeongchang worden de zesde Olympische Spelen waar Bijl deels verantwoordelijk voor zal zijn. "Momenteel ben ik volop bezig met de voorbereiding op die Spelen. Alles ligt op schema en wij doen er met ons team alles aan om het daar voor de sporters weer goed voor elkaar te hebben."

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, heeft veel respect voor de werkwijze van Bijl. "Jeroen Bijl heeft veel betekend voor de topsport in Nederland in de afgelopen 12 jaar. Als manager Topsport was hij medeverantwoordelijk voor zowel het opstellen van het topsportbeleid, als voor de voortvarende uitvoering daarvan."

Zo realiseerde hij onder andere de eerste stappen in het zo succesvolle focusbeleid en bouwde hij samen met anderen aan het fundament voor de nu niet meer weg te denken nationale en regionale structuur van topsporttrainingscentra.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan