Tickets
Shop
Nieuws 22 jan 2017

World Cup Junioren dag 2: Goud voor Leerdam en Dul

De Nederlandse afvaardiging heeft ook op de tweede dag van de Junior World Cup in Collalbo het nodige eremetaal in de wacht gesleept. Jutta Leerdam (1500 meter) en Elisa Dul (Mass Start) waren met een gouden medaille het meest succesvol.

Elisa Dul was de sterkte op de Mass Start, het afsluitende nummer van de tweede junioren World Cup van het seizoen. Sanne in 't Hof snelde op iets minder dan een seconde van Dul naar de derde plaats. Dit was haar tweede bronzen plak van de dag.

Mass Start: Goud voor Dul, brons voor Hoolwerf en In 't Hof


Jutta Leerdam sloot zaterdag de eerste dag van de Wereldbeker voor junioren in het Italiaanse Collalbo af met een gouden medaille op de teamsprint. Zondag ging het Nederlandse talent door waar ze gebleven was: ze won opnieuw goud. Dit keer deed ze dat individueel op de 1500 meter.

Leerdam reed 2.01.77 en was daarmee ruim sneller dan nummer twee Mei Han uit China. Sanne in ’t Hof, zaterdag winnares op de 3000 meter, werd derde. 
(Lees verder onder de foto)

Sanne in 't Hof en Jutta Leerdam

Jutta Leerdam heeft behalve haar twee gouden medailles ook al een zilveren plak overgehouden aan deze World Cup. Zaterdag werd ze namelijk tweede op de 1000 meter.

Mannen
De Nederlandse mannen mochten op de slotdag minder vaak naar het podium. Op de 500 en 1500 meter kwamen ze niet in de buurt van de medailles. Op de Mass Start wel, daar werd Bart Hoolwerf knap derde, vlak voor Marvin Talsma, die als vierde ver de streep kwam.

Uitslagen en programma


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan