Tickets
Shop
Nieuws 21 jan 2017

Sanneke de Neeling: 'Dit programma is waardeloos'

Slechts vijftig minuten was de tijd die er tussen haar eerste en tweede afstand zat. Volgens Sanneke de Neeling is het programma van het NK sprint ‘waardeloos’. Na haar winnende 500 meter had de sprintster van Lotto-Jumbo geen tijd om even te ontspannen. Want voor ze het wist, moest ze alweer haar 1000 meter rijden. En daar werd ze tweede achter Ireen Wüst.

Foto : Sander Chamid

“Dit is waardeloos. Na het uitfietsen heb ik voor mijn gevoel maar twee minuten echt stil kunnen zitten. Ik weet niet wie dit programma heeft bedacht, maar diegene is in ieder geval niet met de schaatsers bezig. Het gaat ze alleen maar om het feestje”, doelt De Neeling op de disco tussen en na de afstanden. “Het ziet er wel leuk uit, maar het voegt niets toe aan het schaatsen. En bovendien zitten er veel oudere mensen op de tribune, die jaag je op deze manier weg.”

Ze is niet de enige die er zo over denkt. Ook haar collega-schaatsters vinden de tijd tussen de eerste en de tweede afstand ‘mager’. Het liefst had De Neeling gezien dat de 1500 meter van het allroundtoernooi ertussen was geplaatst. “Dan hadden wij wat meer tijd gehad om even bij te komen. Nu zaten mijn benen helemaal vol.”

De Neeling, vorig jaar de verrassende winnares van het NK sprint, hoopt in ieder geval op één van de twee WK-tickets. Daarvoor staat ze ook op een gunstige positie; ze won de 500 meter en werd tweede op de 1000 meter. Dat brengt haar op een tweede plek in het klassement. “Het gaat ook echt niet slecht, maar Ireen rijdt momenteel zo goed. Of ik met die titel bezig ben? Nou, die is nu nog heel ver weg, maar zondag ga ik volle bak!”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan