Tickets
Shop
Nieuws 26 jan 2017

Natuurijsmeester worden? Meld je nu aan voor de cursus!

Dankzij de vorst van de afgelopen dagen kijken schaatsliefhebbers reikhalzend uit naar de eerste toertochten. Ook wordt er, daarvoor al met plezier geschaatst op plaatselijke ijsbanen. Een natuurijsmeester speelt hierin een cruciale rol, en daar is in deze periodes dan ook extra vraag naar. Daarom organiseert de KNSB de komende tijd extra natuurijsmeester-cursussen!

In Nederland zijn we gek op toertochten, als de kans er is komen we met honderden, als het niet duizenden is, op het ijs af. Voordat een toertocht kan plaatsvinden, moet het ijstraject altijd gekeurd worden door een natuurijsmeester. Het is dus van essentieel belang dat elke ijsclub één of meerdere natuurijsmeesters heeft. Natuurlijk zijn niet alleen leden van ijsclubs welkom, ook voor bijvoorbeeld mensen die bij de gemeente werken is deze cursus interessant.

Tijdens de cursus leer je als toekomstige natuurijsmeester alles over verschillende soorten ijsbanen, het materiaal en de inrichting van de ijsbaan, ijsvorming en toertochten.

“Er komt nogal wat bij kijken. Ze moeten precies weten hoe een ijsbaan geprepareerd moet worden. Een ander belangrijk onderdeel is dat er op zo’n avond altijd veel gediscussieerd wordt tussen de natuurijsmeesters. Zij krijgen vanuit verschillende invalshoeken informatie. Kennisdeling is van ontzettend groot belang”, aldus hoofddocent Dirk de Groot.

Afgelopen week wisten 27 nieuwe natuurijsmeesters hun cursus met succes af te ronden, maar ook de komende tijd is daar door het hele land nog volop kans voor:
28 januari in Zwanenburg (er is nog plek)

30 januari in Puttershoek (er is nog plek)
2 februari in Utrecht (er is nog plek)

16 februari Sleen (er is nog plek)
Laag-Soeren (datum nog niet bekend)

Klik hier voor meer informatie over de cursus, en hier om je in te schrijven!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan