Tickets
Shop
Nieuws 22 jan 2017

Ireen Wüst: 'WK sprint past niet in het schema’

Ze won nog nooit de nationale titel op een sprinttoernooi. Dit jaar zou daar weleens verandering in kunnen komen. Ireen Wüst leidt na de eerste dag van het NK sprint en heeft nog twee goede afstanden nodig om het toernooi te winnen.

Foto : Neeke Smit

“Het zal een uitdaging worden om de voorsprong vast te houden, want op de 500 meter ben ik te langzaam”, zei Wüst na afloop van de dag. “Ik ben tevreden met mijn vorm, al had ik beide afstanden wel sneller gehoopt. Ik had graag een 38’er willen rijden en dat zit er ook echt wel in. En op de 1000 meter moet de opening nog wat sneller”, aldus een zoals altijd kritische Wüst.

Maar ze mag niet klagen, want geen van haar concurrenten kon haar bijbenen op de 1000 meter, waardoor ze in het klassement voorlopig eerste staat. En dat betekent tevens een ticket voor het WK sprint. Omdat Wüst ook nog het WK allround en WK afstanden rijdt, is het WK sprint waarschijnlijk geen optie. “Het is 90 procent zeker dat ik die niet rijd. Het past gewoon niet in mijn schema.”

Wüst benadert het toernooi als een extra training, gericht op het WK afstanden waar ze onder meer ook de 1000 meter rijdt. “Een mooie snelheidsprikkel. Ik schaats het toernooi ook heel ontspannen, zie het als een cadeautje. Maar het kan en moet altijd sneller en beter. Het is mooi dat ik nu bovenaan sta, maar ik ben er nog lang niet.” Sanneke de Neeling staat voorlopig tweede, Anice Das is de nummer drie.

Bekijk hier alle uitslagen van het NK sprint.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan