Tickets
Shop
Nieuws 18 feb 2017

Thomas Geerdinck boekt eerste zege

Met gebalde vuisten kwam Thomas Geerdinck over de streep. Op het ijs van De Scheg in Deventer haalde hij in de dertiende race van de KPN Marathon Cup zijn eerste zege bij de Beloften binnen.

Foto : Neeke Smit

Dat deed hij op indrukwekkende wijze. Eerst behoorde de 21-jarige rijder uit Hengelo al tot een kopgroep van elf rijders die het peloton liefst twee keer op een ronde achterstand wist te zetten. Daarmee was in ieder geval al zeker dat die mannen aan het einde van de rit zouden strijden om de winst.

Dapper

Geerdinck pakte het in die finale echter slim en dapper aan. Hij wachtte niet af, maar koos de aanval op het moment dat de andere koplopers dat even niet verwachtten. Met nog twee ronden te gaan ging Geerdinck er vandoor. De man van ploeg Smit Consultancy kreeg de ruimte die hij nodig had, en gaf die vervolgens niet meer weg. Luid jubelend kwam hij na honderd ronden solo over de streep, op een meter of vijftien gevolgd door Jars Jansman, die de sprint van de kopgroep won. Mark van der Hulst bezette de derde plek op het podium.

Voor Geerdinck was het zijn eerste overwinning in zijn allereerste seizoen bij de Beloften.

Het was in De Scheg de laatste doorstroomwedstrijd, waardoor er geen punten te verdienen waren voor het klassement. Kevin Hoekstra neemt daardoor het oranje leiderspak mee naar de finale in Amsterdam.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan