Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2017

Ter Mors: 'Heb voor mezelf gewonnen dit weekend'

Jorien ter Mors heeft het langebaanseizoen met tevredenheid afgesloten. De sprintster van Team AfterPay won op het WK Sprint in Calgary brons achter de oppermachtige Nao Kodaire en Heather Bergsma. “Meer zat er niet in.”

Foto : Huub Snoep

Ze verbeterde tevens het nationale puntenrecord van Thijsje Oenema, die het record in 2013 neerzette. Vorig jaar werd Ter Mors ook derde, maar daar was ze behoorlijk teleurgesteld over. “Dit had ik van tevoren niet meer verwacht. Zeker niet na het WK vorige week”, doelt ze tegenover de NOS op de magere oogst op de WK afstanden: brons op de 1000 meter.

“Ik heb de eerste dagen echt dwars gezeten met mezelf, zeker in mijn hoofd. Daardoor ben ik des te blijer dat ik de knop heb kunnen omzetten.” Kodaira was veruit de beste, en op de 1000 meter kon Ter Mors geen tijd meer winnen op Bergsma. “Er zat niet meer in. Ik ben heel blij met deze derde plek. Vorig jaar was ik teleurgesteld met brons, dit jaar heb ik voor mezelf gewonnen.” En over twee weken het toetje, het WK Shorttrack? “Dat hoop ik wel ja.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan