Tickets
Shop
Nieuws 18 feb 2017

Roza Blokker naar Lasaulec

De damesploeg van Lasaulec heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Roza Blokker. De Zaanse komt over van het team Beyond en wordt bij Lasaulec binnengehaald als vervangster van Ria Westenbroek.

Roza Blokker is bezig aan haar derde seizoen op het hoogste niveau. Met de overgang naar Lasaulec zet de 25-jarige rijdster uit Zaandijk ineens een reuzestap naar een formatie waar ze omringt wordt door verschillende toprijdsters uit het peloton.

Aan haar zijde onder andere Corina Strikwerda, die geheel in de lijn der verwachtingen haar verbintenis bij Lasaulec verlengde. Sponsor Anne Lourens hoopt voor volgend seizoen ook weer op de diensten van Janneke Ensing. ’’We zijn nog niet rond, maar we willen graag weer verder met Ensing’’, stelt Lourens.

Floortje Mackay

Wel werd er overeenstemming bereikt met Floortje Mackay, de 21-jarige rijdster die dit seizoen uitkwam in de formatie Distil, die eveneens tot de organisatie van Lasaulec behoort.

Lourens heeft de intentie in ieder geval nog twee jaar door te gaan met de damesploeg van Lasaulec. ’’Dat is zoals het er nu uitziet wel de bedoeling, ja.’’ Enkele weken geleden kondigde Lourens wel het einde aan van de mannenploeg onder dezelfde naam.

Marathonschaatsen blijft zich ontwikkelen. De livestream van de wedstrijden in de KPN Marathon Cup maakt daar deel van uit. Wil je ook meer marathon live zien? Ga naar www.marathonschaatsen.com en steun de crowdfunding!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan