Tickets
Shop
Nieuws 21 feb 2017

Rotterdam komt in WK-sfeer

Het is nog iets meer dan twee weken tot de start van het KPN WK Shorttrack (10-12 maart). Langzaam maar zeker wordt Rotterdam in shorttracksferen gebracht.

Op steeds meer plekken in Rotterdam wordt het WK zichtbaar. Afgelopen zondag werd in het centrum van Rotterdam een reusachtig doek opgehangen met de beeltenissen van Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma. De twee rijders figureren op de toernooiposter van het WK. Het spandoek hangt aan de 94,5 meter hoge Willemswerf aan de Maasboulevard.

Ook wie met het openbaar vervoer naar Rotterdam reist, kan het WK nauwelijks ontgaan. Op station Rotterdam Centraal komen voor het WK banieren te hangen. Sinds vorige week rijdt een tram met bestickering van het KPN WK Shorttrack door de stad. Deze week worden in Rotterdam bovendien 180 vlaggen opgehangen die het WK aankondigen.

Er kan geen twijfel over bestaan. De komende weken is Rotterdam het centrum van de shorttrackwereld.

 Van center court naar ijsvloer

Na het ABN AMRO World Tennis Tournament is het KPN WK Shorttrack het volgende internationale sportevenement dat in Rotterdam Ahoy plaatsvindt. De toernooidirecteuren van beide evenementen ontmoetten elkaar eerder deze week symbolisch op het center court in Ahoy. Richard Krajicek droeg daarmee symbolisch het beheer van Ahoy over aan Cees Juffermans. Op de plek afgelopen week werd getennist, ligt over twee weken een ijsvloer.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan