Tickets
Shop
Nieuws 13 feb 2017

Ploegen WK relay bekend

De Nederlandse mannen en vrouwen hebben zich verzekerd van deelname aan de relay bij het KPN WK Shorttrack. De top-8 van het wereldbekerklassement op de aflossing mag starten in Rotterdam.

Beide Nederlandse teams waren al voor de afsluitende World Cup in Minsk zeker van een klassering bij de beste acht landen.

De Nederlandse mannen boekten zondag hun eerste World Cup-zege van het seizoen en verdedigden daarmee met succes de eerste plaats in de wereldbeker. China en Hongarije eindigden als tweede en derde in het klassement.

De Nederlandse vrouwen stonden in de eerste vijf wereldbekers van het seizoen vijf keer op het podium. Vorige week won het team, bestaande uit Suzanne Schulting, Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Lara van Rijven, goud in Dresden. In Minsk miste de ploeg de finale. Door het uitvallen van Schulting kon Nederland zaterdag geen team op de been brengen in de halve finale.

De winst in het eindklassement ging naar Zuid-Korea, voor Nederland en Canada. De Russische vrouwen verzekerden zich met hun overwinning in Minsk van een plek bij de beste acht landen.

Tijdens het WK rijden de aflossingsteams twee keer: zaterdag de halve finale en zondag de finale. De nummers 1 en 2 in de halve finales plaatsen zich voor de A-finale, de nummers 3 en 4 komen uit in de B-finale.

Bij de mannen is China titelverdediger op de aflossing, bij de vrouwen ging de wereldtitel vorig jaar naar Zuid-Korea.

WK-teams mannen:
Nederland
China
Hongarije
Rusland
Zuid-Korea
Canada
Kazachstan
Verenigde Staten

 WK-teams vrouwen:
Zuid-Korea
Nederland
Canada
Italië
China
Hongarije
Rusland
Japan


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan