Tickets
Shop
Nieuws 23 feb 2017

Op weg naar Ahoy met… Suzanne Schulting

In aanloop naar het KPN WK Shorttrack maken we elke week nader kennis met een rijder uit de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS). Deze week: Suzanne Schulting

Naam: Suzanne Schulting
Geboren: 25 september 1997 
Woonplaats: Heerenveen
Twitter: @suzanschulting
Instagram: @suzanneschulting

Waar en wanneer stond je voor het eerst op shorttrackschaatsen?
“Toen ik zeven was ben ik mijn eerste schaatslessen gaan volgen in Thialf. Niet op noren, shorttrackschaatsen of houtjes, maar op kunstschaatsen. Ik heb dit maar één seizoen gedaan. Daarna ben ik lessen gaan volgen bij het jeugdschaatsen. Toen ik 11 was reed ik mijn eerste shorttrackwedstrijd.”

Waar geniet je het meeste van op het ijs?
“Als het schaatsen smooth gaat en je nergens moeite voor hoeft te doen.”

Met wie train je het liefst?
“Ik train het liefst met het hele Nederlands team. Zowel de dames als de heren. Zonder hen zou het trainen wel heel saai worden. Ik houd wel van een beetje gezelligheid tijdens de training.”

Wat is de gedachte achter je helmontwerp?
“Ik was op zoek naar een ontwerp dat  kracht en power uitstraalde. Daarnaast wilde ik een link leggen met Nederland. In het wapen van Nederland zit een leeuw en zo kwam ik bij een krachtige brullende leeuw uit.”

Op welk moment in je shorttrack carrière ben je het meest trots?
“Dat zijn eigenlijk meerdere momenten. Maar het gevoel dat ik ervaarde toen ik vorig jaar wereldkampioen bij de junioren werd op de 1500 meter was zo vet! Het was mijn eerste grote overwinning. Jarenlang waren de Aziaten onverslaanbaar, tot dat moment!”

Wie heeft het meeste bijgedragen aan jouw weg naar de top?
“In de eerste plaats mijn ouders, ze helpen me nog steeds. Sportief heb ik veel te danken aan Dave Versteeg, destijds coach bij Jong Oranje. Hij heeft mij als 14-jarige opgepikt, geleerd wat shorttrack is en me toen ik 17 was afgeleverd aan Jeroen Otter. Dave heeft echt een super goeie basis neergelegd, en die heeft Jeroen gefinetuned. Daarmee is het geworden wat het nu is.”

Wat is je ultieme doel?
“Het ultieme doel is natuurlijk olympisch kampioen worden, maar in de tussenliggende jaren zou ik ook heel graag titels willen pakken!”

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens het KPN WK Shorttrack?
“Ik kijk het meest uit naar de sfeer in het stadion. Dat moment dat je het ijs op stapt en iedereen voor jou juicht, lijkt mij zo vet!”

Op weg naar Ahoy met Rianne de Vries
Op weg naar Ahoy met Lara van Ruijven
Op weg naar Ahoy met Leon Bloemhof
Op weg naar Ahoy met Dennis Visser
Op weg naar Ahoy met Daan Breeuwsma
Op weg naar Ahoy met Freek van der Wart
Op weg naar Ahoy met Dylan Hoogerwerf
Op weg naar Ahoy met Itzhak de Laat
Op weg naar Ahoy met Yara van Kerkhof
Op weg naar Ahoy met Mark Prinsen

Volg de Nederlandse shorttrackers op weg naar het KPN WK Shorttrack via Instagram.com/ShorttrackNL en Facebook.com/ShorttrackNL


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan