Tickets
Shop
Nieuws 20 feb 2017

Kjeld Nuis daagt schaatsers opnieuw uit voor Kjelds Vliegende Start

Na een succesvolle eerste editie in 2016, daagt tweevoudig wereldkampioen Kjeld Nuis opnieuw langebaanschaatsers in Nederland uit voor zijn eigen schaatsconcept: Kjelds Vliegende Start.

Foto : Red Bull

Een massastart met 16 rijders, Kjeld bepaalt het tempo en iedere ronde vallen de laatste twee deelnemers af. Als er nog vier rijders over zijn, stapt Kjeld uit en sprinten zij nog één ronde om de winst. Hiermee is Kjelds Vliegende Start een combinatie van massastart, lange afstand en tussensprints.

"Vorig jaar hebben we een leuke eerste editie georganiseerd en ik heb er zin in om daar dit jaar een vervolg aan te geven”, vertelt Kjeld Nuis. “Het schaatsen kan soms wel wat nieuwe initiatieven gebruiken. En Kjelds Vliegende Start is een nieuw concept waar ik samen met amateurschaatsers op het ijs sta. Maar ik doe dit keer niet mee voor de winst, maar bepaal het tempo. Dus je schaatst mét mij in plaats van tegen mij." 

Kwalificeer je met de snelste rondetijd
Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich vanaf vandaag kwalificeren voor de finaledag met Kjeld door op één van deze 400 meter banen in Nederland de snelste rondetijd neer te zetten. De 32 mannen en 32 vrouwen die op 12 maart bovenaan staan in de ranking met de snelste rondetijd, kwalificeren zich voor de finaledag met Kjeld. De finaledag bestaat uit 2 voorrondes waar een top 16 uit komt. Een unieke kans om samen met de kersverse wereldkampioen 1000m en 1500m op het ijs te staan. De finaledag zal op een nog nader te bepalen dag in maart plaatsvinden op één van de banen in Nederland.

MYLAPS chip registreert je tijd 
Met een MYLAPS-chip kan iedere schaatser op de 400-meterbanen met een meetsysteem zijn of haar snelste rondetijd registreren. Van alle banen worden de tijden bijgehouden en gepubliceerd op  www.redbull.nl/kjeldsvliegendestart. Iedereen kan zo vaak als hij of zij wil, proberen om een tijd in de top 32 te schaatsen. 

Inschrijven voor Kjelds Vliegende Start is gratis en kan hier. Kwalificeren kan tot en met 12 maart.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan