Tickets
Shop
Nieuws 23 feb 2017

Honderden aanmeldingen voor KPN Schaatsvriendendag

Schaatshelden Marianne Timmer, Barbara de Loor en Christijn Groeneveld helpen mensen een handicap opnieuw integreren door middel van de schaatssport. De 8e KPN Schaatsvriendendag vindt plaats op zondag 26 februari bij Flevonice in Biddinghuizen Op deze dag kunnen mensen met een handicap, samen met familie en vrienden, kennismaken met de schaatssport.

Daarnaast zijn er verschillende andere activiteiten op het ijs, zoals curling, sledgehockey en priksleeën. En verschillende muzikale optredens zorgen samen met het wereldberoemde “Kleintje Pils” dweilorkest voor een unieke dag voor de gehandicaptensport..

Doel
Het doel van het Fonds Gehandicaptensport is dat sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk wordt. Tijdens de Schaatsvriendendag worden alle barrières waar mensen met een lichamelijke, auditieve of visuele handicap bij het sporten tegenaan lopen, weggenomen. De dag bewijst daarmee welke impact sport kan hebben, het geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid.

“We zijn hartstikke trots dat KPN haar naam aan de Schaatsvriendendag verbindt. Samen met de andere sponsors, Univé, Plantina, Sportlife, Flevonice, de KNSB en Ice-World, maken zij deze dag mogelijk.” Aldus Nike Boor, directeur Fonds

Gehandicaptensport. “Met dit evenement willen we de bezoekers allereerst een mooie dag bezorgen, waarbij we het voor iedereen mogelijk maken om te schaatsen. Voor de mensen zonder handicap is het goed om zich te realiseren wat de uitdagingen én oplossingen zijn bij gehandicaptensport. Wat dat betreft draagt dit evenement op twee fronten bij aan onze doelstelling.”

Als één team achter de sporters met een handicap
Fonds Gehandicaptensport staat samen met zijn 1% FairShare® partners als één team achter de sporters met een handicap. Het fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Voor ieder op zijn eigen niveau: top- en breedtesport. Dankzij onze samenwerking kan ook dit jaar weer een nieuwe editie van de KPN Schaatsvriendendag georganiseerd worden.

De video van de 7e editie: http://www.fondsgehandicaptensport.nl/kpn-schaatsvriendendag/video


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan