Tickets
Shop
Nieuws 25 feb 2017

De Neeling na twee PR’s: 'Het kan nog harder'

Sanneke de Neeling scherpte zaterdag op de eerste dag van het WK Sprint in Calgary haar persoonlijke record op de 500 én 1000 meter aan. Morgen wil de sprintster van Team LottoNL-Jumbo dit kunstje herhalen.

Foto : Huub Snoep

“Het kan nog harder”, vertelde De Neeling na afloop van haar tweede persoonlijke record van de dag. “Ik maakte nog wat foutjes. De start op de 500 meter ging niet helemaal lekker en een paar bochten konden beter. Morgen hoop ik mijn records nog scherper te zetten.”

In de voorbereiding op deze wereldtitelstrijd stak De Neeling veel op van haar ploeggenoten Kjeld Nuis en Jan Smeekens. “Die jongens hebben me heel goed geholpen. Soms ben ik het technisch even kwijt en zij helpen me dan weer op weg.”

“Sowieso is het lekker om met die jongens te trainen. Zij zijn de beste van de wereld, dus ze doen heel veel dingen goed. Dus als ik goed op ze let, dan profiteer ik daar ook van. Dat merk ik de hele week al. Technisch gaat het al een stuk beter.”

Leren en persoonlijke records rijden, dat zijn precies de twee doelen die De Neeling zich voor dit WK had gesteld. “Ik hoor nog niet bij de wereldtop. Nog lang niet zelfs. Daarom moet ik nog veel leren en me blijven verbeteren. Dan is het lekker om vandaag twee PR’s te rijden. Maar het is wel de bedoeling dat het morgen weer een stukje harder gaat.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan