Tickets
Shop
Nieuws 17 dec 2017

Round-up KPN NK Junioren Afstanden 3 en 5 kilometer

Kim Talsma heeft haar eerste Nederlandse titel op de drie kilometer bij de B-junioren gewonnen. Ze was net een fractie sneller dan Merel Conijn en Robin Groot. Op de vijf kilometer sloegen de zusjes Jonkers toe: Sterre pakte bij de A-junioren het goud, terwijl Luna het zilver opeiste. Max Visscher verpulverde zijn persoonlijk record met maar liefst vierentwintig seconden en won daarmee het goud bij de heren.

Foto : Douwe Bijlsma

Max Visscher verpulvert zijn PR en pakt de titel
Max Visscher (18) begreep ook niet hoe hij dat gedaan had. De schaatser uit Assen verbeterde zijn persoonlijk record op de vijf kilometer met maar liefst 24 seconden (van 7.05,57 naar 6.41,20) en pakte daarmee ook gelijk zijn eerste Nederlandse titel bij de junioren A. Gisteren werd hij al tweede op de drie kilometer en nu pakte hij het goud op de vijf.

"Ik begrijp er niets van", stamelde hij na zijn race. "24 seconden. Dat is echt niet normaal veel. Ik verbaasde mezelf gisteren al met mijn snelle tijd op de drie kilometer en nu heb ik niet normaal hard gereden."

Van tevoren had hij zich voorgenomen om zoveel mogelijk rondjes van 32 seconden te rijden. Hij had echter niet verwacht dat hij die rondjes van 32 ook zou volhouden. "Dit is echt fantastisch", riep hij enthousiast. "Als ik tien seconden langzamer had gereden, dan was ik ook blij geweest. Gisteren stond ik voor het eerst op het podium bij een NK en nu pak ik gewoon het goud. Ik heb Louis Hollaar hier met vijf seconden verslagen. Ik ben ontzettend blij met deze titel."

Uitslag:

  1. Max Visscher
  2. Louis Hollaar
  3. Chiel Smit

Zusjes Jonkers slaan hun slag op de vijf kilometer
De vijf kilometer bij de junioren A (dames) werd een strijd tussen de zusjes Jonker: Sterre en Luna. Uiteindelijk ging Sterre er na een tijd van 7.12,81 met de Nederlandse titel vandoor en moest Luna (7.27,50) genoegen nemen met het zilver.  Muriël Meijer pakte het brons. 

Uitslag:

  1. Sterre Jonkers
  2. Luna Jonkers
  3. Muriël Meijer

Talsma wint drie kilometer bij de B-junioren
Kim Talsma heeft haar eerste nationale titel op de drie kilometer gewonnen. De schaatsster uit Grou was voor haar race erg zenuwachtig. Trillend stond ze aan de start en maakt prompt een valse start. Maar toen ze begon met schaatsen, vielen al die zenuwen weg. Onder aanmoediging van haar moeder zette ze een strakke tijd neer (4.19,92) en won op het KPN NK Afstanden voor Junioren B haar eerste Nederlandse titel. Merel Conijn werd met een dik persoonlijk record (van 4.31,54 naar 4.21,31) tweede en Robin Groot legde beslag op het brons.

Uitslag:

  1. Kim Talsma
  2. Merel Conijn
  3. Robin Groot

Jordy van Workum wint de drie kilometer bij de junioren B
Jordy van Workum heeft de drie kilometer gewonnen bij de junioren B. Hij haalde drie tienden van zijn beste tijd af en was daarmee Yves Vergeer (2e) en Remo Slotegraaf (3e) de baas. Vergeer reed tevens een persoonlijk record en haalde maar liefst vijf seconden van zijn beste tijd af: 3.56.53. Remo Slotegraaf scherpte zijn tijd aan tot 3.56,90.

Uitslag:

  1. Jordy van Workum
  2. Yves Vergeer
  3. Remo Slotegraaf 

Sterre Jonkers wint drie kilometer bij de junioren A
Sterre Jonkers heeft de drie kilometer gewonnen met een tijd van 4.12,10. De schaatsster uit Emmen, die laatst ook bij de wereldbeker voor junioren in Inzell de drie kilometer op haar naam schreef, won in Thialf van Joy Beune (4.15.67) en haar zusje Luna (4.21.09). De zusjes Jonkers reden in de laatste rit tegen elkaar, die Sterre ruimschoots won. Sterre is daarmee ook Nederlands kampioene bij de Junioren A op de drie kilometer.

Uitslag:

  1. Sterre Jonkers
  2. Joy Beune
  3. Luna Jonkers

Veel persoonlijke records bij de drie kilometer van de heren
Louis Hollaar heeft de nationale titel gewonnen op de drie kilometer bij de junioren A. De schaatser uit Numansdorp de sterkste op de 3000 meter. Hollaar reed een persoonlijk record (3.52,73) en haalde bijna drie tienden van zijn beste tijd af. Nog mooier was de race van Max Visscher (17) uit Assen, die meer dan zes seconden van zijn persoonlijk record afhaalde (van 3.59,17 naar 3.52,87) en daarmee het zilver veroverde. Ook Teun de Wit reed een persoonlijk record (3.57,01) en pakte daarmee het brons.

Visscher heeft zich sinds dit seizoen aangesloten bij de schaatsploeg van iSkate en valt nu onder de hoede van de ervaren coach Remmelt Eldering: "Hij is een goede aanwinst en past goed in onze ploeg." Visscher won vorig jaar ook al brons op het KPN NK Allround en  ging er met een zilveren plak vandoor bij de Vikingrace.

Uitslag:

  1. Louis Hollaar
  2. Max Visscher
  3. Teun de Wit

Bekijk ook de livestream van het KPN NK Afstanden. En hier vind je de uitslagen van alle races.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan