Tickets
Shop
Nieuws 16 aug 2017

Vonk en Ter Haar pakken lange afstanden klassement baancompetitie

Berber Vonk en Luc ter Haar hebben het lange afstanden klassement van de KNSB Baancompetitie gewonnen. Moniek Klijnstra en Rémon Kwant schreven het sprintklassement op hun naam. Maya de Jong en Max Douma zegevierden bij de junioren. Na zeven wedstrijden, waarvan er een kwam te vervallen door regenval, streken de skeeleraars woensdagavond neer in Almere voor de finale.

Foto : Neeke Smit

De 300 meter tijdrit werd gewonnen door Klijnstra, gevolgd door de Duitse Josie Hofmann en Berber Vonk. In het klassement staat Klijnstra met 174,2 punten bovenaan, gevolgd door Vonk (146,3 punten) en Beau Wagemaker (132 punten). Bij de heren werd de sprintafstand gewonnen door Mathias Vosté, hij bleef Rémon Kwant en Gerrie van Lingen voor. De Belg komt na het missen van een van de wedstrijden in het klassement net tekort voor de overwinning. Hij moet het met 182,4 punten op plaats twee doen achter Kwant (199,2 punten). Rick Schipper legt beslag op plaats drie (169,1 punten).

Bij de junioren won Maya de Jong de 300 meter, die met 223,3 punten ook het eindklassement op haar naam schrijft. Alise Smit en Demi Benschop werden woensdagavond tweede en derde. In het klassement zijn het zilver en brons voor Kirsten Joustra (183 punten) en Marijke Groenewoud (144,3 punten). Bij de heren was Marc Middelkoop het rapst, hij bleef Jaimy Horst en Leon Priest voor. Het klassement werd gewonnen door Max Douma (171,1 punten). Middelkoop (155,4 punten) en Priest (140 punten) maken het podium compleet.

Moniek Klijnstra | Foto : Neeke Smit

Punten/afvalkoers
Op de punten/afvalkoers reden de junioren en senioren samen. Berber Vonk pakte vroeg in de race wat punten en kreeg al gauw gezelschap van Gerline Crediet en Josie Hofmann. De dames reden kop over kop en met nog twintig ronden te gaan, hadden ze een halve baan voorsprong op het peloton. Maya de Jong dichtte het gat en bracht op zeven ronden van het einde iedereen weer bij elkaar. Vonk en Crediet gingen vervolgens weer samen weg. Vlak voor de finish kwam het peloton echter snel opzetten en sprintte Vonk naar de winst. Hofmann had genoeg punten verzameld voor de tweede plek en Crediet werd derde. Bij de junioren ging de winst naar Maya de Jong, zij bleef Pien van den Bos en Kirsten Joustra voor. Het eindklassement ging naar Vonk (157,4 punten), voor Beau Wagemaker (137 punten) en Crediet (132,1 punten). Met 207,4 punten won De Jong het klassement van de junioren. Van den Bos (159 punten) en Joustra (ook 159 punten) werden tweede en derde.

Mathias Vosté | Foto : Neeke Smit

Ook bij de heren werd de koers gezamenlijk verreden. In de beginfase sprokkelden verschillende rijders punten maar daarna vertrokken Jordy van Workum en Mathias Vosté. Ze reden hard door en lapte het peloton met nog negentien ronden te gaan. Rémon Kwant zette nog even aan om zijn podiumplek veilig te stellen. De winst bij de senioren ging naar Vosté, Kwant werd tweede en Luc ter Haar eindigde op de derde plek. Bij de junioren zegevierde Jordy van Workum, hij bleef Bart Hoolwerf en Marc Middelkoop voor. Het lange afstanden klassement werd gewonnen door Luc ter Haar met 180,3 punten. Vosté eindigde als tweede (171,3 punten) en Ruurd Dijkstra werd derde (143 punten). Bij de junioren ging de winst naar Max Douma (169,1 punten), voor Middelkoop (136,1 punten) en Hoolwerf (113,1 punten).

De volledige uitslag en klassementen vind je HIER.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan