Tickets
Shop
Nieuws 24 apr 2017

Tuchtcommissie spreekt Thom van Beek vrij van gebruik van EPO

Marathonschaatser Thom van Beek is door de tuchtcommissie van de KNSB vrijgesproken van het gebruik van EPO, meldt het AD. Van Beek testte in 2016 positief op het gebruik van dit prestatiebevorderende middel.

Zowel de A- als de B-staal van de marathonschaatser, die op het punt stond terug te keren naar de langebaan, waren positief, maar Van Beek ontkende verboden middelen te hebben gebruikt. Douwe de Boer, de dopingexpert die Van Beek bijstond, laat tegen het AD weten dat er geen overtuigend bewijs is gevonden en dat de procedure niet correct is verlopen. “Er waren gewoon teveel vraagtekens”, aldus De Boer.

Van Beek zelf zegt in de krant: “De tuchtcommissie van de KNSB heeft ingezien dat er van een eerlijk proces geen sprake is geweest.”

De KNSB reageert nog niet inhoudelijk op het nieuws over Van Beek. “De KNSB heeft vrijdag stukken ontvangen van de tuchtcommissie”, aldus Arie Koops, technisch directeur van de schaatsbond, tegen schaatsen.nl. “De KNSB gaat conform de normale procesgang de stukken bestuderen en zal deze week een inhoudelijke reactie geven.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan