Tickets
Shop
Nieuws 24 apr 2017

Simon Kuipers keert terug in de schaatssport

Een oude bekende komt terug in de schaatswereld. Simon Kuipers (34) zal vanaf komende zomer de sprinters van Team AfterPay en de allrounders van Team Plantina (gezamenlijk iSkate) onder zijn hoede nemen.

Kuipers, de nummer vier op de 1500 meter bij de Olympische Spelen in Turijn, zal gaan samenwerken met Dennis van der Gun, coach van AfterPay. Kuipers is door zijn voormalig ploeggenoot Wouter Olde Heuvel ruim een jaar geleden overgehaald om een trainerscursus te volgen. "Vanaf de eerste keer dat ik op het ijs stond, had ik het weer zo naar mijn zin. Ik heb het schaatsen een paar jaar niet gevolgd, ben na mijn carrière gaan werken voor een Australisch laboratorium. Ook hartstikke leuk, maar dit is leuker", zegt hij tegen het AD.

De 34-jarige Kuipers liep voor de trainersopleiding stage bij het Gewest Friesland. Daar was hij afgelopen winter assistent-coach. Kuipers gaat zich vooral op het technische gedeelte richten. Toch had hij een paar jaar geleden niet gedacht ooit terug te keren in de sport. "Toen ik vijf jaar geleden stopte, was ik zó klaar met schaatsen. Tien jaar lang had ik alles gegeven voor de sport, de wereld over gereisd, tegenslagen gekend. Dat had fysiek en mentaal zo veel energie gekost, ik wilde het niet meer.” 

Over de invulling van de ploegen zal binnenkort meer duidelijkheid komen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan