Tickets
Shop
Nieuws 11 apr 2017

Herzog na aanrijding met vrachtwagen: 'Heb duizend beschermengelen'

Vanessa Herzog is vorige week tijdens een fietstraining in botsing gekomen met een vrachtwagen. De 21-jarige Oostenrijkse kwam door een domme actie van een vrachtwagenbestuurder onder de trailer terecht. Haar been werd overreden, maar ze kwam er wonderbaarlijk met slechts schrammen en blauwe plekken vanaf.

Haar man, en tevens manager, Thomas Herzog zag alles gebeuren: “We maakten een fietstocht in Ferlach en ik merkte dat een vrachtwagen met een lange trailer ontzettend dicht achter ons kwam rijden,” vertelt hij aan Kleine Zeitung. “Plotseling nam hij een scherpe bocht bij een wegversmalling, volledig onbegrijpelijk.” Herzog werd geraakt en sloeg volgens haar man met ‘een dubbele pirouette’ van haar fiets en kwam onder de wagen terecht. “Het was een verschrikkelijk tafereel.”

“Ik wilde vertragen, maar ik was al onder de truck en heb mezelf toen maar zo klein mogelijk gemaakt", vertelt Vanessa Herzog. "Ik heb heel veel geluk gehad. In eerste instantie besefte ik me niet wat er gebeurd was. Pas later toen ik in de auto zat drong het tot me door. Ik had duizend beschermengelen. Het is een wonder dat ik ontsnapt ben aan erger.”

“Ik heb de bestuurder gestopt, want die wilde gewoon doorrijden”, vervolgt Thomas Herzog. “Wat er nu gaat gebeuren kan ik niet vertellen. De schuld ligt duidelijk bij de chauffeur.” Ondanks alles is Vanessa Herzog er naar eigen zeggen goed aan toe. “Het doet pijn, maar het geneest wel weer. De eerste dag was wel even lastig, maar het is niet zo slecht als het lijkt.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan