Tickets
Shop
Nieuws 31 mei 2016

Wories krijgt weer Sjoukje Dijkstra Trophy

Niki Wories is voor het tweede achtereenvolgende jaar onderscheiden met de Sjoukje Dijkstra Trophy, de prijs voor de Kunstrijdster van het Jaar. De uitreiking vond dinsdagmiddag plaats tijdens een verrassingsbezoek Sjoukje Kossmayer-Dijkstra in Lelystad, waar Wories een afspraak had.

Foto : Huub Snoep

Veelvuldig Nederlands kampioene Karen Venhuizen roemde de gedurfde stap die Wories het afgelopen jaar maakte door zich in Canada te vestigen om daar met gerenommeerde coaches in perfecte omstandigheden te gaan trainen om haar olympische droom te verwezenlijken.

 

De 19-jarige Wories maakte de afgelopen winter veel progressie en wist zich zowel bij het EK als het WK te plaatsen voor de lange kür. Ze eindigde als twintigste op het Europees kampioenschap en als 22e op het wereldkampioenschap, respectievelijk tien en elf plekken hoger dan in 2015.

 

Venhuizen: "Niki was veruit de beste Nederlandse kunstrijdster afgelopen jaar met een mooie finaleplaats op het WK. Om in Canada met toptrainers te gaan trainen, was een moedige stap. Maar dat lijkt haar makkelijk af te gaan. Ze is mentaal sterker geworden en is stabieler in haar techniek. Ben benieuwd waar dit de komende seizoenen toe leidt."

 

Ook Sjoukje Dijkstra, olympisch kampioene van 1964, benadrukt dat Wories terecht tot Kunstrijdster van het Jaar is uitgeroepen en de daarbij behorende ereprijs dik verdient. "Ik ben blij dat ik de prijs nu twee jaar achter elkaar heb kunnen uitreiken, nadat de Trophy in de jaren 2011 t/m 2014 niet was uitgereikt. Dat betekent immers dat het kunstrijden weer in de lift zit."

 

Wories was totaal verrast. "Het is supergaaf dat ik de Sjoukje Dijkstra Trophy opnieuw heb gekregen. De eerste keer vorig jaar was al super. Maar dat je de Trophy dan opnieuw krijgt, vind ik toch wel bijzonder. Je moet het toch allemaal maar waarmaken. En het was natuurlijk spannend of mijn stap om in Canada te gaan trainen goed zou uit pakken."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan