Tickets
Shop
Nieuws 06 feb 2016

Wereldrecord shorttracker Elistratov

Kersvers Europees kampioen Semen Elistratov is bij de wereldbeker in Dresden onder het wereldrecord op de 1000 meter gedoken.

Foto : Sander Chamid

De Rus zette het wereldrecord al in de kwartfinales op de klok. Op het snelle Duitse ijs noteerde Elistratov een tijd van 1.22,607 seconden. Daarmee dook hij ruim onder de oude mondiale toptijd die sinds 2012 op naam stond van de Zuid-Koreaan Yoon-Gy Kwak. De voormalig wereldkampioen zette destijds in Calgary 1.23,007 neer. Elistratov gaat aan de leiding in het wereldbekerklassement op de kilometer. Hij won dit seizoen al een keer in Japan.

Yara van Kerkhof bereikte op de kilometer de halve finales. Ze versloeg de Canadese Marianne St-Gelais en de Zuid-Koreaanse Jihyun Choi. Bij de mannen werden alle Nederlanders in de kwalificaties uitgeschakeld.

Later vandaag komen Sjinkie Knegt en Freek van der Wart nog in actie op de 1500 meter. Van der Wart wist vanmorgen de herkansingen te winnen en daarmee een plek in de halve eindstrijd af te dwingen. In de halve finales van de aflossing treft de Nederlandse mannenploeg de teams van Zuid-Korea, Kazakstan en de Verenigde Staten. 

Lees alles over de World Cup shorttrack in Dresden op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan