Tickets
Shop
Nieuws 19 okt 2016

Annouk van der Weijden richt zich op drie en vijf kilometer

Voor Annouk van der Weijden staat komend schaatsseizoen vooral in het teken de drie en vijf kilometer. Deelname aan de WK Afstanden in het Zuid-Koreaanse Gangneung, waar ze wil meedoen voor de medailles staat daarbij bovenaan het wensenlijstje.

Foto : Soenar Chamid

"Die WK afstanden is de grootste prioriteit, daar wil ik me echt voor plaatsen. En als ik daar sta, wil ik meedoen om het podium", vertelt de Team Plantina-rijdster aan NUsport. Ze kwam al eens eerder in actie op het wereldkampioenschap. In 2012 reed ze mee op de vijf kilometer en veroverde daar de achtste plaats. 

Naast deelname aan de WK Afstanden, heeft ze ook deelname aan het WK allround als doel. Toch is het toernooi in Hamar geen prioriteit. "Het allroundkampioenschap zou ik heel graag willen rijden, maar het is vooral mooi als dat erbij komt. Het gaat vooral de drie en vijf kilometer."

Tijdens de KNSB Cup in Groningen die eind deze maand op het programma staat worden de eerste startbewijzen voor de World Cups in Harbin, Nagano, Astana en Heerenveen verdeeld. Op het ijs van Kardinge zal ze naast de langste afstanden ook van start gaan op de 1500 meter. "Ik hoop op alle afstanden goed mee te doen en me in ieder geval te plaatsen voor de drie en vijf kilometer."

Pyeongchang

Van der Weijden durft zelfs nog iets verder te kijken; de Olympische Spelen van 2018 spelen al stiekem door haar hoofd. De WK afstanden in Gangneung worden in februari gehouden op de plaats waar de olympische deelnemers over anderhalf jaar hun wedstrijden zullen rijden. "Dat is ook iets waar ik nu al mee bezig ben, ook al is er dit seizoen nog veel te halen. Het zou heel mooi zijn als ik daar aanwezig kan zijn." 

"Ik heb gewoon een goede zomer gedraaid, al denk je dat elk jaar natuurlijk. Het is afwachten hoe het op het ijs gaat. Ik ben heel stabiel en voel me fit." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan