Tickets
Shop
Nieuws 01 mei 2016

Van den Bos wint afvalkoers

Anna van den Bos heeft tijdens de Europa Cup in Heerde het goud op de afvalkoers gewonnen. De B-juniore had een sterke eindsprint in de benen en bleef voor haar Italiaanse concurrente Luisa Woolaway en Maria Victoria Vinueza uit Equador.

Foto : Neeke Smit

Maya de Jong , Fleur Veen en Marijke Groenewoud eindigde respectievelijk op plaats vijf, zes en zeven. 

Ook bij de heren Junioren-B was er Nederlands succes. Jordy van Workum pakte na zijn overwinning op de puntenkoers vandaag het zilver op de afvalkoers. Het goud was voor Ewen Foussadier uit Frankrijk, gevolgd door de Duitse Nils Buehnemann. 

Junioren-A

Bij de heren junioren -A werd de afvalkoers gewonnen door Martin Ferrie uit Frankrijk. Zijn landgenoten  Pedicone Doucelin en Bastien Lhomme pakte het zilver en brons. Marc Middelkoop was op plaats zeven de beste Nederlander. Ook Tiemen van der Kolk en Louis Hollaar bleven lang in e race. Zij vinden zich respectievelijk terug op plaats acht en elf. 

Bij de dames ging het goud naar Daniela Mendoza uit Colombia, gevolgd door landgenote Valeria Gonzalez. Martina Zanini uit Italtie ging met het brons aan de haal. Elisa Dul was op plaats elf de beste Nederlandse. 

Lees alles over de Europa Cup inline-skaten in Heerde op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan