Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2016

Tweede zege Corina Dijkstra

Corina Dijkstra heeft haar tweede overwinning van het seizoen te pakken. De Friezin zegevierde in Enschede in de derde wedstrijd. Ze was de sterkste in de sprint van het peloton.

Foto : Glenn Wassenbergh

Heel veel strijd leverden de dames van de Regiotop niet tijdens de wedstrijd in Twente. De groep begon met elkaar en eindigde met elkaar, en daardoor was een sprint om de winst de voor de hand liggende apotheose van deze race.

In die laatste ronden manoeuvreerde Corina Dijkstra zich al in een uitstekende positie, en die verzilverde ze op het moment dat het moest. De 20-jarige rijdster gaf vol gas in de laatste ronde en sprintte op het laatste rechte stuk eigenlijk best eenvoudig naar de winst. Niemand was nog in staat haar echt te bedreigen. Op een korte afstand eindigde de ervaren Hilde-Marije Dijkstra als tweede, gevolgd door Arianne Pruisscher.

Nuttige puntjes

Dat waren nog heel nuttige puntjes voor Hilde-Marije Dijkstra, die door haar tweede plek nipt de leiding hield in het klassement. Corina Dijkstra bezet daarin nu de tweede plaats, op 2,8 punten van de leidster.

Daarmee ligt Corina Dijkstra op koers om haar ambities voor dit seizoen waar te maken. Ze wilde al eerder de stap maken naar het hoogste niveau, maar de ziekte van Pfeiffer gooide die plannen volledig in de war. Nu staan de zaken er heel anders voor. ’’Ik heb eerder al drie seizoenen in de Regiotop gereden voordat ik mezelf goed genoeg vond om de stap te zetten, maar nu wil ik niet weer drie seizoenen wachten. Eigenlijk wil ik zo snel mogelijk naar de Top Divisie.’’


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan