Tickets
Shop
Nieuws 23 dec 2016

Toekomst IceWorld Assen zeker

Na lang onderhandelen zijn de plannen voor het ijscomplex Iceworld in Assen zo goed als rond. De subsidieaanvraag voor het ijscomplex wat bij het TT Circuit gebouwd moet worden is ingediend bij de provincie.

Na sluiting van de Bonte Bever in Assen begin dit jaar bezit Drenthe geen kunstijsbaan meer, en dit nieuwe plan moet gaat verandering in brengen.

Wethouder Albert Smit (PvdA) benadrukt wel dat het plan nog niet voor de volle honderd procent zeker is: “Maar dat is een kwestie van uitharden. Wij durven hier geld in te steken, zo veel vertrouwen hebben we er wel in", aldus de wethouder in  het Dagblad van het Noorden.

Het ijscomplex moet gaan bestaan uit een 400 meter baan met 1000 zitplaatsen en 6000 staanplaatsen, een skihal met een baan van 200 meter, een ijsklimwand en een ijshockey- en kunstrijhal. Naast het ijscomplex bevat het plan ook een 3D reis naar het binnenste van de aarde: Terra Experience. 

Ook de initiatiefnemers uit Hoogeveen zijn positief dat het plan nog voor het nieuwe jaar ingediend gaat worden, zodat er nog aanspraak kan worden gemaakt op 5 miljoen euro provinciale subsidie. “Links-of rechtsom, voor 1 januari dienen wij een financieel dichtgetimmerd plan in bij de provincie,” aldus de voorzitter van de stichting Kunstijsbaan Hoogeveen Johan Tillema. “We zijn nog volop in de running.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan