Tickets
Shop
Nieuws 16 jan 2017

Startbewijzen voor WK Shorttrack verdeeld in Canada

In Montreal zijn afgelopen weekend de eerste Canadese startbewijzen voor het KPN WK Shorttrack verdeeld. Bij de nationale kampioenschappen in Montreal ging het goud naar Marianne St-Gelais en Charle Cournoyer.

Foto : Soenar Chamid

Marianne St-Gelais, Kim Boutin en Marie-Ève Drolet bij de vrouwen en Charle Cournoyer, Samuel Girard en Charles Hamelin bij de mannen verzekerden zich met een podiumplaats bij het Canadees kampioenschap in van WK-deelname.

Canada vaardigt een team van vijf mannen en vijf vrouwen af naar het WK in Rotterdam. Twee van de drie individuele startplekken werden zondag al verdeeld. Bij de vrouwen zijn St-Gelais en Boutin verzekerd van deelname, bij de mannen starten Cournoyer en Girard in het individuele toernooi. Wie de derde rijder en rijdster worden, wordt op een later moment bekend.

Marianne St-Gelais won in Montreal haar derde nationale titel op rij. “Ik ben heel erg blij met dit resultaat. Ik heb me dit seizoen optimaal voorbereid voor de World Cups en het WK. Plaatsing voor het WK is vanaf het begin het doel geweest. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen.”

Drolet

Bijzonder is kwalificatie van Marie-Ève Drolet. In januari 2015 werd Drolet moeder van een dochter. Dit seizoen heeft ze de aansluiting bij de wereldtop weer gevonden.  “Ik ben blij met wat ik hier heb bereikt en kan niet wachten om naar het WK te gaan”, zei Drolet. “Vorig jaar wist ik me niet te plaatsen en dat was een grote teleurstelling, hoe begrijpelijk dat ook was nadat ik bevallen was van mijn dochter. Mijn doel dit seizoen was om een plek in het team te verdienen. Alle energie die ik erin heb gestoken, betaalt zich nu uit.”

Charle Cournoyer won zondag zijn eerste nationale titel. De rijder uit Quebec won zaterdag de 500 en 1500 meter en de superfinale op zondag. Alleen op de 1000 meter moest hij genoegen nemen met het zilver.

Cournoyer maakt in Rotterdam voor het eerst zijn opwachting op het WK sinds 2014, in de seizoenen daarna werd hij gehinderd door blessures. “IK heb alles gegeven om dit te bereiken en ik ben er klaar voor om er in het laatste deel van het seizoen voor te gaan en goed te presteren bij het WK.”

Voor meer informatie en tickets over het KPN WK Shorttrack in Rotterdam: www.schaatsen.nl/kpnwkshorttrack


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan