Tickets
Shop
Nieuws 21 jan 2016

Skobrev (32) gaat definitief stoppen

Ivan Skobrev zal dit weekeinde zijn afscheid van de schaatssport aankondigen. De 32-jarig Rus kwam sinds de Olympische Spelen in Sotsji niet meer in actie.

Foto : Sander Chamid

Skobrev zal dat doen tijdens een bijeenkomst tijdens de Russische nationale kampioenschappen per afstand in Kolomna. Eigenlijk was de Rus al min of meer gestopt. Na zijn mislukte Spelen in 2014 in eigen land – Skobrev kwam niet verder dan de zevende plaats op de 5000 meter - kwam hij in officiële wedstrijden niet meer in actie.

Afgelopen voorjaar kondigde hij aan weer terug te keren op het ijs en sprak hij zelfs over de Olympische Spelen van 2018, maar daar komt het dus niet meer van. Het postolympisch seizoen miste Skobrev wegens een rugblessure, hij schitterde toen wel als ijsdanser in een nationale televisieshow.

Skobrev pakte in 2011 de Europese en wereldtitel allround. Hij is daarmee de enige buitenlander die de laatste tien jaar de Nederlandse hegemonie bij de mannen op allroundgebied wist te doorbreken. Bij de winterspelen in Vancouver in 2010 won hij zilver op de tien kilometer en brons op de 5000 meter.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan