Tickets
Shop
Nieuws 10 okt 2016

Sjinkie Knegt: 'Over vier weken zien we wat we waard zijn'

Op de tweede dag van de Invitation Cup in Leeuwarden heeft Sjinkie Knegt de 1000 meter op zijn naam geschreven. Samen met Dennis Visser en Adwin Snellink zorgde hij voor een geheel oranje podium.

Foto : Soenar Chamid

“Ik moet nog wel een beetje in mijn ritme komen, maar ik heb goede races gereden”, vertelt de Fries. Vooral het aantal wedstrijden waar de shorttrackers per wedstrijddag op van start moeten valt hem nog even tegen. “Dat is zwaar, dat is wennen.”

Waar het merendeel van de mannelijke deelnemers tijdens de Invitation Cup moet vechten voor een World Cup-ticket doet Knegt nog even ‘rustig aan’. Op de eerste dag plaatste de wereldkampioen zich door een podiumplaats op de 1500 meter al voor het internationale toernooi.

“Deze wedstrijden doe ik nog een beetje voorzichtig. Voor die jongens is het nu alles of niets en als iedereen met de start op elkaar duikt ga ik nog even om de rem. Dan kan er ook niks misgaan. Ik moet voorkomen dat er iemand tegen me opknalt.”

Ander niveau

“Het niveau bij een World Cup is natuurlijk ook anders”, vervolgt hij. “Daar wil ik hard rijden.” Écht meten met de concurrentie heeft hij tijdens het internationale wedstrijdweekend dan ook nog niet gedaan. “Over vier weken zien we wat we waard zijn.”

Wat Knegt zelf waard is tegen die tijd? “Bij een eerste wedstrijd is dat natuurlijk altijd moeilijk te zeggen. Maar ik hoop dat het net zo goed gaat als afgelopen jaar”, besluit hij.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan