Tickets
Shop
Nieuws 07 sep 2016

Schaatsers op social: Trainingsuren en de weg naar Nanjing

Het social mediatijdperk waarin we leven gaat ook aan de schaatswereld niet voorbij. Schaatsers houden hun volgers op die manier op de hoogte van hun bezigheden. Schaatsen.nl blikt in ‘schaatsers op social’ wekelijks terug op wat er zoal gedeeld is.

De langebaanploegen zijn massaal op trainingskamp. Voor wie dacht dat het bij schaatstrainingen niet om spierkracht in de armen ging, bewijst Hein Otterspeer het tegendeel. (Bron: Instagram)

Gewichtheffen is niet het enige dat de schaatsers doen tijdens de voorbereiding. Er worden eveneens veel kilometers op de fiets afgelegd, zo ook door Douwe de Vries. (Bron: Twitter)

Sven Kramer krijgt tijdens zijn trainingskamp een gevarieerd programma voorgeschoteld. Ook de spintsnelheid wordt getest, al is het vooralsnog op de atletiekbaan. (Bron: Twitter)

Ook Team Plantina is in Italië, dus ook Ronald Mulder. De sprinter laat zien dat hij aan spierkracht in zijn benen weinig te kort komt. (Bron: Instagram)

Michel Mulder is met zijn Team Victorie afgereisd naar Salt Lake City en zoekt tijdens de trainingen door verkoeling in een bergstroompje. (Bron: Instagram)

Er is meer dan langebaan. De WK inline staan immers voor de deur en de vakantie van onder meer Ruurd Dijkstra zit erop. Ook daar liet hij zich echter van zijn sportieve kant zien. (Bron: Instagram)

Vervolgens was het voor de Nederlandse equipe, waaronder ook juniore Berber Vonk, tijd om af te reizen naar het Chinese Nanjing. (Bron: Instagram)

De wedstrijden bij de WK beginnen op 11 september, maar de piste waarop de baanwedstrijden verreden worden, ligt er al netjes bij. (Bron: Instagram)


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan