Tickets
Shop
Nieuws 03 dec 2016

Roundup dag twee WB Astana: winst voor Ntab, pech voor Verbij en heren achtervolgingsploeg

Met een oogst van eenmaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons kan de Nederlandse delegatie tevreden zijn met haar optreden vandaag. Grote pechvogels waren Kai Verbij en de Nederlandse achtervolgingsploeg. Lees hier wat er vandaag allemaal gebeurde tijdens de Wereldbeker in Astana!

Het is goud wat blinkt voor Daidai Ntab!

Daidai Ntab reed op de 500 meter  met 34,52, een dik persoonlijk en baanrecord, al zijn concurrentie naar huis. “Echt niet normaal” vond de rijder van Team Plantina zijn optreden vandaag. Michel Mulder maakte zijn rentree in de B-divisie, maar kon na twee valse starts gelijk gaan douchen. 

De Nederlandse dames waren heel succesvol op de 1000 meter, achter de Japanse Takagi reden Jorien ter Mors en Marrit Leenstra naar plek twee en drie. Geen verkeerd begin voor de kersverse fulltime langebaan rijdster Ter Mors! Bij de heren kwam alleen Thomas Krol in actie, hij reed naar de tiende tijd. Kai Verbij meldde zich af voor de 1000 meter nadat hij een blessure opliep eerder op de dag. 

Japanse dubbelslag op de ploegenachtervolging

Zowel de Japanse heren als de dames gingen met de overwinning aan de haal op de ploegenachtervolging. De Japanse dames waren bijna vijf seconden sneller dan de nummer twee, Nederland. Marrit Leenstra ging hard van start en sloeg een klein gaatje met Linda de Vries. Uiteindelijk reden zij samen met Antoinette de Jong naar 3.02,53, tegenover 2.57,75 van de Japanners. Rusland reed naar de derde plaats op 3.02,78. 

Nederlandse heren hebben de hele dag pech

Het was duidelijk niet de dag voor de Nederlandse heren. De achtervolgingsploeg, met daarin Arjan Stroetinga, Jan Blokhuijsen en Evert Hoolwerf, miste de bus naar de ijsbaan en moest na een turbo warming-up in de laatste rit verschijnen tegen Zuid-Korea. Daar sloeg het noodlot weer toe, Hoolwerf ging in de bocht onderuit en de equipe finishte als allerlaatste. De Japanners wonnen in een tijd van 3.44,10, voor Canada (3.44,95) en Polen (3.45,04). In het klassement staat Nederland nog wel derde met 200 punten, slechts tien punten achter Japan en Zuid-Korea, die gedeeld eerste staan. 

 

Uitslagen en meer WB Astana  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan