Tickets
Shop
Nieuws 06 feb 2016

Penalty kost shorttrackers finale

De Nederlandse shorttrackmannen hebben in Dresden naast de finale op de aflossing gegrepen. De ploeg ging als tweede over de streep, maar werd bestraft voor een inhaalactie.

Foto : Sander Chamid

Het Nederlandse viertal, met twee jonge jongens in de ploeg: Mark Prinsen en Dennis Visser, moesten de ploeg van Zuid-Korea in de laatste rondes laten gaan. Kazakstan was de grootste concurrent voor de tweede plaats. Een onhandige inhaalactie van de Kazakken worp Freek van der Wart terug naar de derde plaats.

Knegt moest in de laatste rondes de finale eruit slepen. De slotrijder werd op positie drie de baan in geduwd voor zijn laatste beurt, maar stapte handig binnendoor bij Kazakstan. Daarbij was er even contact en waarschijnlijk werd om die reden door de jury een straf uitgedeeld aan de regerend Europees kampioen. Het kostte Nederland de finale. Kazakstan schoot er weinig mee op, omdat het team zelf ook een penalty opliep.

Door de penalty komt Nederland morgen niet meer in actie. Roza Kooystra, Rianne de Vries, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof werden vrijdag al in de kwartfinales uitgeschakeld. Het team eindigde als tiende.  

Lees alles over de World Cup shorttrack in Dresden op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan