Tickets
Shop
Nieuws 29 jun 2016

Nuis en Max Verstappen overwegen duel

Kjeld Nuis en Max Verstappen overwegen om het een keer tegen elkaar op te nemen in een race op het ijs.

De schaatser daagde de Formule 1-coureur woensdag via Twitter uit, naar aanleiding van een internetactie waarbij deelnemers een race met de achttienjarige Nederlander als tegenstander kunnen winnen.

Net als Nuis staat ook Verstappen ervoor open om de strijd met elkaar aan te gaan. “Er wordt serieus aan gewerkt om dat plaats te laten vinden, maar ik kan er nog niet heel veel over zeggen”, laat Nuis weten tegenover schaatsen.nl.

Afgelopen seizoen organiseerde de rijder van Team LottoNL-Jumbo, in samenwerking met Red Bull, al Kjelds Vliegende Start, een mass stars-wedstrijd waarbij Nuis het tempo bepaalde tot het moment dat er vier andere schaatsers over waren, die vervolgens onderling om de zege streden.

Ook dit keer is Red Bull - niet geheel toevallig de sponsor van de renstal van Verstappen - bij de plannen betrokken. “Mede vanuit hun worden er nu dingen op papier gezet. Er is al een powerpointpresentatie gemaakt waarvan ik gisteren de eerste foto’s heb gezien. Dat ziet er heel leuk uit moet ik zeggen”, aldus Nuis die nog geen uitsluitsel kan geven over hoe de eventuele race er precies uit zal gaan zien.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan