Tickets
Shop
Nieuws 22 okt 2016

Nog geen overeenstemming tussen KNSB en convenantgroep

De KNSB en de convenantgroep hebben zaterdag opnieuw om de tafel gezeten over mogelijke begrotingswijzigingen. De schaatsbond meldt in een persbericht dat het de convenantgroep (met daarin afgevaardigden van schaatsers, commerciële teams en gewesten) vergaand tegemoet is gekomen. Maar toch zijn de partijen het niet eens geworden.

De KNSB leed in het afgelopen boekjaar een verlies van 2,7 miljoen euro. Dankzij forse bezuinigingen heeft de inkrimpende schaatsbond, die al afscheid nam van 30 procent van het personeel, een sluitende begroting kunnen opstellen. Maar de grote ploegen en topschaatsers zijn nog niet akkoord.

Onder andere de positieve resultaten in het eerste kwartaal, denk aan de toewijzing van het EK Allround & Sprint en een aantal nieuwe partnerships, maakten het mogelijk om deze partijen vergaand tegemoet te komen. Het vergaande voorstel van de KNSB heeft echter niet tot overeenstemming geleid. Er is afgesproken dat de partijen maandag contact hebben over oplossingsrichtingen, staat te lezen in het persbericht.

Gesprek op gang houden
"Als KNSB staan we voor alle schaatsliefhebbers en voor alle disciplines”, aldus Theo Fledderus, directeur bestuurder KNSB. “Voor ons staat voorop dat we geen activiteiten schrappen die schaatsend Nederland raken, denk aan wedstrijden, topsportprogramma’s en opleidingen voor trainers. Positieve resultaten in het eerste kwartaal maakten het mogelijk om deze partijen vergaand tegemoet te komen. Ik wil benadrukken dat al onze activiteiten erop zijn gericht om het gesprek met deze partijen op gang te houden en de start van het schaatsseizoen te borgen."

De oppositie was niet tevreden met de voorstellen van de KNSB. ,,Wij als convenantgroep hebben een nieuw voorstel kunnen doen waarbij de bond in onze ogen nog maar 10 duizend euro tekort heeft”, vertelt Bert Jonker, voorzitter van de Vereniging Professionele Schaatsteams en lid van de convenantgroep, tegen het ANP. “Iedere ondernemer zou op dit punt zijn verantwoordelijkheid nemen en zeggen: we zorgen dat het goed komt."

 Overigens werd er niet alleen over de begroting gesproken. Er werd ook van gedachten gewisseld over de aanpak voor de projectgroep duurzame ontwikkeling van de schaatssport. Doel hiervan is om met een bredere vertegenwoordiging van partijen in de schaats- en skatesport tot een duurzame inrichting van de schaats- en skatesport op de lange termijn te komen. De Raad van Toezicht van de KNSB werkt het plan van aanpak hiervoor verder uit.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan