Tickets
Shop
Nieuws 25 mei 2016

Michel Mulder en Roosenboom winnen 'lap circuit sprint'

Michel Mulder en Bianca Roosenboom hebben woensdagavond bij de KNSB Baancompetitie in Medemblik de 'lap circuit sprint' op hun naam geschreven.

Foto : Neeke Smit

Voor beide rijders betekende dat een primeur, want het onderdeel werd voor het eerst verreden op nationaal niveau. In 2015 stond de afstand al op het programma bij het WK in Kaohsiung.

Mulder rekende in de finale van de wedstrijd over 410 meter af met de Belg Mathias Vosté (tweede) en Kay Schipper (derde). Roosenboom troefde op de vernieuwde baan van Medemblik nummer twee Annemarie Boer en nummer drie Lisanne Buurman af.

Op dezelfde afstand ging de zege bij de heren junioren A naar Janno Botman, die Gerrie van Lingen en Tom Mars voorbleef. Bij de dames junioren A ging Elisa Dul met de zege aan de haal, voor Berber Vonk en Danielle Ootes.

100 meter

Eerder op de avond was er voor Roosenboom al succes op de 100 meter. Ze plaatste zich samen met Moniek Kleinstra en Mayon Kuipers voor de eindstrijd. Daarin werd ze eerste, voor Kleinstra (tweede) en Kuipers (derde).

Voor Mulder verliep die afstand, waarop hij met Vosté en de Australiër Daniel Greig in de finale stond, minder succesvol. In de series had de Zwollenaar al een valse start gemaakt en dat overkwam hem in de eindstrijd weer, waardoor hij niet meedeed. Vosté troefde vervolgens Greig af.

Jesper Hospes kwam ook in actie bij de heren. De rijder van Team Victorie maakte zijn inlinedebuut en wist zich te plaatsen voor het NK in Otterlo.

Puntenkoers

Op de puntenkoers ging de zege bij de heren naar Crispijn Ariëns, die Kay Schipper en Jordy Harink voorbleef. Bij de dames won Irene Schouten voor Roosenboom en Sharon Hendriks.

De senioren en junioren A reden bij de dames samen. Bij de heren junioren A was Bart Hoolwerf de beste. Hij rekende af met Louis Hollaar (tweede) en Tom van Vliet (derde).

Lees alles over de KNSB Baancompetitie in Medemblik op onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan