Tickets
Shop
Nieuws 09 dec 2016

Michel Mulder: 'Een leeg Thialf is altijd anders'

De sprinters openden het WB weekend in Heerenveen en er was gelijk succes voor Nederland. Bij de 500 meter b-divisie reed Anice Das met 39,22 naar de derde plaats. Bij de heren reed Michel Mulder met 35,35 naar de vierde plaats.

Foto : Erik Pasman

Das moest alleen de Russin Golikova (38,74) en de Duitse Dannhauer (39,06) voor zich dulden. Bo van der Werff werd met 39,25 vierde, en Sanneke de Neeling reed naar de negende plaats met 39,57.

Zelf ziet Das ze nog wel wat verbeterpunten voor dit weekend, “Het voelde niet slecht, maar ik zat niet diep genoeg. Ik hoop morgen met de teamsprint, en vooral zondag tijdens de 1000 meter gewoon goed te rijden.”

Net als voor de meeste Nederlandse rijders is Das ligt het zwaartepunt voor Das over 2.5 week, wanneer de tickets voor de WK afstanden verdeeld worden. “Na Azië was ik ontzettend moe, verkouden ook. Heb toen rust genomen en ben vorige week weer aan de bak gegaan.”

Bij de heren reed Michel Mulder met 35,35 naar de vierde plaats. De Rus Kuznetsov won in 35,10, Koskela (FIN) en Haga (JPN) werden twee en drie in respectievelijk 35,24 en 35,26. “Ik had graag op het podium gestaan natuurlijk, maar het ging alweer iets beter”, aldus Mulder. 

Het blonde sprintkanon hoorde twee dagen geleden dat hij mocht starten in de b-divisie. Op de tribunes een paar verdwaalde schaatsfans, maar verder nog weinig publiek. Dat maakt voor Mulder niet zoveel uit, “Natuurlijk, een leeg Thialf is altijd anders. Maar ook in de b-divisie, of in een trainingsrit kan het heel snel gaan.” Ook voor de sprinter van Team Victorie ligt de focus  op de aankomende NK afstanden, "Ik blijf nu lekker in Thialf trainen, niet veel meer veranderen. De bedoeling is dat ik op het NK beter ben dan nu."

Lees alles over de wereldbeker in Heerenveen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan