Tickets
Shop
Nieuws 07 dec 2016

Masters rijden eerste wedstrijd op FlevOnice

Het echte natuurijs liet nog even op zich wachten, maar met ruim 170 deelnemers aan de start werd dinsdagavond de strijd om de Flevobokaal ingeluid op het kunstijs van FlevOnice

Foto : Neeke Smit

 In voorgaande jaren trok de bokaal gemiddeld 100 deelnemers, dus we mogen van een record spreken. De Flevobokaal is een competitie voor Masters; dames en heren boven de 40 jaar.

Tonny van Vliet uit Zeewolde was een van hen, hij genoot van de wedstrijd, maar er gaat toch niets boven het échte natuurijs, vertelt hij aan omroep Flevoland, toch komt het ijs in Flevoland voor hem dicht in de buurt: "Er zijn geen scheuren en je moet alleen rechtdoor schaatsen. Het is een perfect alternatief."

Toch mag het van Van Vliet deze winter hard gaan vriezen: Het is de hoogste tijd voor de Elfstedentocht, waarvoor hij,  behorende tot de beste veertig Masters van Nederland automatisch een startbewijs heeft. "Ik heb dat nog nooit meegemaakt", luidt het enthousiast. Of 'ie er gaat komen deze winter? "Je weet het nooit, maar ik ga ervan uit dat de kans aanwezig is."

De winnaars in alle categorieën (inclusief mooie foto's) zien? Neem een kijkje op masterskating.nl

Op dinsdag 20 december wacht de tweede ronde van de Flevobokaal. Een andere grote wedstrijd die dit seizoen plaats vindt bij FlevOnice is de landelijke marathon op woensdag 21 december.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan