Tickets
Shop
Nieuws 05 mei 2016

Lollobrigida: 'Leer elke race iets nieuws'

Francesca Lollobrigida is op dreef in het nog prille inline-skateseizoen. De Italiaanse was na haar zeges in de marathons in Emmeloord en Oldebroek ook bij de Europa Cup in Heerde twee keer de beste. Ondanks dat ze momenteel duidelijk de beste is, heeft de rijdster naar eigen zeggen veel aan de wedstrijden.

Foto : Neeke Smit

“We zijn nog jong, dus ik leer elke race wel iets nieuws”, zegt Lollobrigida nadat ze het weekend op de Gelderse baan af had gesloten met een overwinning op de afvalkoers.

Iets leren deed de 25-jarige een dag eerder al naar aanleiding van de puntenkoers, die ze eveneens op haar naam schreef. “Toen had ik overal pijn van het sprinten voor de punten. De afvalkoers was ook niet makkelijk, maar we moesten vooral goed samenwerken”, zegt ze over de tactiek van haar ploeg Cado Motus.

Behalve samenwerken kreeg Lollobrigida de opdracht mee om lef te tonen en dat was ook precies was ze deed. “Ik ben voor het eerst 2,5 ronde voor het einde voorop gaan rijden, omdat mijn trainer vindt dat ik daar vaak te lang mee wacht. En dat heeft goed uitgepakt!”, luidt het.  

Het besef dat ze voor de juiste tactiek had gekozen drong desondanks laat door bij Lollobrigida. Even vreesde de Romeinse op de valreep ingehaald te worden door haar naaste belager, Jhoana Viveros uit Colombia. “Je ziet toch de schaduwen van de rijdsters achter je en je hoort je teamgenoten roepen. Ik ben blij dat ik iedereen voorbleef en dat het goed uitpakte. Dit zal ik nu zeker vaker doen.”

Lees alles over de Europa Cup inline-skaten in Heerde op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan