Tickets
Shop
Nieuws 26 jul 2016

Liveblog dag 3 EK Inline-skaten 2016

Vandaag (dinsdag) staat de derde dag van de EK inline-skaten 2016 op het programma. Schaatsen.nl zet de belangrijkste gebeurtenissen van dag drie van de EK in dit liveblog op een rij.

Foto : Neeke Smit

Lees alles over de EK inline-skaten 2016 op onze speciale pagina.

 TIP! Om te allen tijde de allerlaatste berichtgeving te zien, raden wij aan om deze pagina zo nu en dan te herladen.

 21.15u: De prijzen worden uitgereikt! De derde dag van de EK leverde Nederland een flinke lading medailles op, dus het Wilhelmus zal meerdere malen klinken vanavond. Op de 1000 meter werd er goud gepakt door B-juniore Anna van den Bos. Zilver was er in diezelfde categorie bij de heren voor Janno Botman. Bij de senioren heren reed Kay Schipper naar het brons. 

De relay had met drie zeges; voor de dames junioren B en heren Junioren A en B een oranje randje. De dames junioren A pakten het zilver. Bij de heren senioren werd het brons veroverd. 

Morgen hebben de rijders een rustdag, maar donderdag staan alweer de 100 meter en afvalkoers op het programma. Tot dan

 20.50u: Brons voor Luc ter Haar, Rick en Kay Schipper! De Nederlandse ploeg leek lang achterin te blijven rijden, maar kon na een paar goede wissels meestrijden in de eindsprint. Italië pakt het goud, Het zilver is voor Frankrijk.  

20.45u: Het was close op de finishlijn bij de senioren heren! De jury bekijkt de videobeelden. 

20.34u: Zonder de Nederlandse vrouwen gaat de race natuurlijk wel gewoon verder. Het is een spannende strijd die door Italië wordt gewonnen, voor Duitsland en Frankrijk. 

20.32u: Diskwalificatie voor de Nederlandse vrouwen op de 3000m relay! Bianca Roosenboom, Elma de Vries en Manon Kamminga worden al na enkele ronden uit koers gehaald.

20.21u: Goud voor Nederland. Wat een succesvolle avond! Nu pakken de jongens junioren A de Europese titel op de 3000 meter relay. In een tumultueuze finale met onder andere een valpartij van Italie en diskwalificatie van Frankrijk en België hielden Louis Hollaar, Chris Huizinga en Marc Middelkoop het hoofd koel. 

 20.13u: Helaas geen goud, maar zilver voor de Nederlandse meiden van de junioren A. Achter het sterke Italië pakken Danielle Ootes, Berber vonk en Elisa Dul het zilver op de relay. De Frans ploeg eist het brons voor zich op.

 20.01u: Goud voor de Nederlandse jongens junioren B op de Relay! Janno Botman, de jarige Tom den Heijer en Jordy van Workum finishen als tweede achter de Italianen, maar na diskwalificatie van Italië worden de Oranjemannen toch tot winnaar uitgeroepen. 

 19.53u: Weer goud voor Nederland. En weer voor Anna van den Bos! Samen met Marijke Groenewoud en Maya de Jong pakt ze met overmacht de Europese titel op de 3000 meter Relay (aflossing)

 18.55u: Wat een race is de 1000m voor mannen! Bart Swings maakt de koers en rijdt bijna van start tot finish aan de leiding. Maar in de allerlaatste meters moet hij de Fransman Le Pivert toch nog voor zich dulden. Le Pivert wordt pas tot winnaar uitgeroepen nadat de jury de finishbeelden uitvoerig heeft bestudeerd. In de milimetersprint pakt Swings zilver en Kay Schipper brons.

 18.45u: Fransesca Lollobrigida pakt overtuigend het goud op de 100 meter bij de vrouwen. Manon Kamminga weet in de laatste ronde nog wel vanuit het achterveld naar voren te rijden, maar blijft steken op de vijfde plaats.

18.30u: Bij de junioren A helaas geen medailles voor de Nederlandse rijders. Gerrie van Lingen krijgt een DQ. Elisa Dul moest het doen met plaats vijf. 

18.26u: Ook een medaille bij de heren junioren B! Daar is het zilver voor Janno Botman. 

18.20u: GOUD voor Anna van den Bos op de 1000 meter bij de meisjes junioren B! Van den Bos reed een tactisch sterke race en nam met nog 1 ronde te gaan de leiding. De kleine maar oersterke juniore liet niemand meer voorbij komen en sprintte op overtuigende wijze naar de Europese titel.

18.00u: Ook bij de senioren wordt Nederland vertegenwoordigd in de finales 1000 meter! Manon Kamminga, Kay Schipper en Rémon Kwant wisten zich te plaatsen. 

17.30u: Gerrie van Lingen en Elisa Dul plaatsen zich ook voor de finales 1000 meter bij de junioren-A.

17.30u: Gerrie van Lingen en Elisa Dul plaatsen zich ook voor de finales 1000 meter bij de junioren-A.

17.15u: Merijn Scheperkamp en Janno Botman plaatsen zich bij de heren junioren B voor de finale 1000 meter. Anna van den Bos mag bij de meisjes junioren B om de prijzen rijden!

14.35u: Vanmorgen hebben alle categorieën (Junioren B (m/v), Junioren A (m/v) en senioren (m/v) de kwartfinale van de 1000 meter (individueel) en de heats van de 3000 meter Relay gereden. De Nederlanders hebben hierin goed gepresteerd. 

Even alles op een rijtje.

1000 meter - B-junioren Anna van den Bos, Marijke Groenewoud en Fleur Veen hebben zich geplaatst voor de halve finale. 
Ook bij de B-jongens is er nog kans op Nederlands succes. Merijn Scheperkamp en Janno Botman staan in de 1/2 finale.

Bij de A-junioren wisten zich vijf landgenoten te kwalificeren voor de halve finale. Bij de vrouwen zijn dat Elisa Dul en Danielle Ootes, bij de mannen Gerrie van Lingen, Marc Middelkoop en Tiemen van de Kolk.

Ook bij de senioren is Nederland nog vertegenwoordigd. Bianca Roosenboom en Manon Kamminga strijden om een finaleplaats bij de vrouwen, bij de mannen doen Kay Schipper, Remon Kwant en Rick Schipper hetzelfde.

3000 meter Relay
In alle zes de categorieën plaatste Nederland zich voor de finales, die vanavond verreden worden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan