Tickets
Shop
Nieuws 18 aug 2016

Lisanne Buurman: 'Wil er volgend jaar weer staan'

Lisanne Buurman mocht na de laatste wedstrijd in de KNSB Baancompetitie maar liefst twee keer op de hoogste trede van het klassementspodium klimmen. De rijdster uit Wervershoof wist in Haulerwijk naast het sprintklassement ook het klassement op de lange afstanden binnen te halen. Toch was ze daar na haar laatste race zelf nog niet helemaal zeker van. "Het ging heel slecht vandaag", luidt het.

Foto : Neeke Smit

"Als ik geen gekke dingen zou doen, moest het in principe genoeg zijn om te winnen, maar vandaag waren er natuurlijk dubbele punten te verdienen", lacht Buurman na het innen van haar tweede beker. "Ik ben er erg blij mee. Maar ik heb natuurlijk alle wedstrijden meegereden, dus dan pak je punten."

Toch kwam de winnares van beide klassementen in de nationale baancompetitie niet in actie op de EK in Heerde. "Afgelopen maand heb ik natuurlijk wel twee baancompetities gewonnen op de sprint, maar op het moment dat de selectie bekend werd, was ik gewoon nog niet in vorm om internationaal mee te kunnen doen, maar vooraf stond de EK ook eigenlijk niet op de planning hoor", zegt de Noord-Hollandse. 

Buurman moest namelijk terugkomen van een vervelende blessure. Tijdens een fanatieke training op de squashbaan, waar ze één tot twee keer in de week te vinden was, scheurde ze namelijk haar voorste kruisband af.  "Het was domme pech. Normaal duurt het zes maanden voordat het over is, maar voor sporters negen maanden."

Schaatsen

Schaatsen zat er afgelopen winter dan ook niet in voor Buurman. "Daar kijk ik nu ontzettend naar uit. Ik neem eerst even rust, maar daarna gaan we het ijs op. We hebben een mooi team en ik heb zin om mee te gaan rijden op de marathon." Of Buurman ook op de langebaan in actie zal komen moet nog besproken worden met bondscoach Frank Fiers, terugkomen op de inlineskates staat namelijk bovenaan het lijstje. "Ik wil er volgend jaar weer staan. Schaatsen is daar ondergeschikt aan, maar wel heel leuk om te doen."

"Het gaat al steeds beter, ook bij de NK wist ik alweer medailles te pakken en ik krijg weer vertrouwen in mijn lichaam." Toch zal ze het ONK in Hallum komend weekend waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. "Ik denk dat ik me afmeld. Het is te lang", lacht ze. Of ze de ambities voor het komende inlineseizoen al durft uit te spreken? "Kwalificeren voor de EK en WK moet natuurlijk gebeuren. Ik wil terug naar mijn niveau van 2014, en eigenlijk nog iets beter, want dan kan ik voor de medailles meedoen", besluit ze vastbesloten. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan