Tickets
Shop
Nieuws 13 aug 2016

Laurine van Riessen wil naar Spelen Tokio: 'Zit nog meer in'

Laurine van Riessen werd vrijdag bij de Olympische Spelen samen met haar wielerpartner Elis Ligtlee voortijdig uitgeschakeld op het baanonderdeel teamsprint, maar wil de komende jaren graag door in de sport, met de Spelen van Tokio als hoofddoel.

Foto : Soenar Chamid

“Als je ziet hoe dichtbij we al zitten, er zit nog meer in”, laat Van Riessen tegenover het ANP weten. “Ik ben trots op wat we bereikt hebben, maar je rijdt voor de medailles. Al weet ik ook dat plaats één en twee nog onbereikbaar zijn voor ons”, vervolgt ze realistisch.

Desondanks lieten Van Riessen en Ligtlee zien veel in hun mars te hebben. In de race die een plek in de finale op moest leveren, liet het duo de vierde tijd noteren, maar omdat in een direct gevecht met Australië wel werd verloren, ging nummer vijf Duitsland door naar de strijd om het brons.

“We hebben onze beste ronde ooit gereden, maar het was net niet genoeg”, blikt Van Riessen terug. “Het zit zo dicht bij elkaar We zijn  vorig jaar maart begonnen en kijk nu eens waar we staaan. Dit resultaat voelt alleen een beetje dubbel”, valt Ligtlee haar bij.

Ondanks de uitschakeling op de teamsprint zitten de Spelen er voor Van Riessen nog niet op. De oud-schaatsster, die bij de Winterspelen in Vancouver brons pakte op de 1000 meter langebaan, komt in Rio de Janeiro nog in actie op de sprint en de keirin.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan